Türkiye Sosyal Hizmet Araştırmaları Dergisi

Türkiye Sosyal Hizmet Araştırmaları Dergisi

Sosyal Sermaye Oluşturma Aracı Olarak Sosyal Çalışma: Toplumsal Cinsiyet ve Eşitsizlik

Yazarlar: Şeniz BAYIR ASLAN

Cilt 3 , Sayı 2 , 2019 , Sayfalar 79 - 99

Konular:Sosyal Çalışma

Anahtar Kelimeler:Sosyal Sermaye

Özet: Sosyal sermaye kavramı, literatürde yer aldığı ilk günlerden bugüne birçok disiplin tarafından kullanılmaktadır. Kavrama pozitif bir perspektiften bakınca problem çözücü işlevi ön plana çıkmaktadır. Aksine negatif bir perspektiften bakıldığında ise problemin kendisi olarak da görünebilmektedir. Ataerkil toplum yapısı içerisinde sosyal sermaye, kadın için “sahip olunamayan” bir olgu olarak problemin kendisi olarak durmaktadır. Bu bağlamda sosyal çalışma mesleği ve disiplinine, var olan bu kısır döngüyü kadın için “doğurgan bir döngüye” dönüştürme görevi düşmektedir. Bu çalışmada sosyal çalışmanın, kadınlar için pozitif anlamda sahip olunamayan bir olgu olan sosyal sermayeyi; kadınlar lehine sahip olunan bir olguya dönüştürebilme potansiyeli üzerinde durulmaktadır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Sosyal Sermaye Oluşturma Aracı Olarak Sosyal Çalışma: Toplumsal Cinsiyet ve Eşitsizlik}, volume={3}, number={79–99}, publisher={Türkiye Sosyal Hizmet Araştırmaları Dergisi}, author={Şeniz BAYIR ASLAN}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Şeniz BAYIR ASLAN. (2019). Sosyal Sermaye Oluşturma Aracı Olarak Sosyal Çalışma: Toplumsal Cinsiyet ve Eşitsizlik (Vol. 3). Vol. 3. Türkiye Sosyal Hizmet Araştırmaları Dergisi.
MLA
KOPYALA
Şeniz BAYIR ASLAN. Sosyal Sermaye Oluşturma Aracı Olarak Sosyal Çalışma: Toplumsal Cinsiyet ve Eşitsizlik. no. 79–99, Türkiye Sosyal Hizmet Araştırmaları Dergisi, 2019.