Uluslararası İdil - Ural ve Türkistan Araştırmaları Dergisi

Uluslararası İdil - Ural ve Türkistan Araştırmaları Dergisi

Nogay Türkçesi Grameri (Ses ve Şekil Bilgisi)

Yazarlar: Beytullah KOCABAŞ

Cilt 2 , Sayı 4 , 2020 , Sayfalar 306 - 311

Konular:Beşeri Bilimler, Ortak Disiplinler, Dil ve Dil Bilim, Edebi İncelemeler

Anahtar Kelimeler:Nogaylar,Nogay Türkçesi,Ses bilgisi,Şekil bilgisi

Özet: Günümüzde Kafkasya ve çevresinde; Çeçen-İnguş özerk bölgelerinde, Stavrapol vilayetlerinde, Krasnador ilçesinde, İdil-Ural havzasında, Batı Türkistan’da, Litvanya’da, Türkiye’de, Romanya’da ve Bulgaristan’da yaşamakta olan Nogayların kökeni konusunda Moğolların Mangıt kabilesinden veya Uz ve Peçenek boylarından gelmiş olabildiklerine dair farklı görüşler bulunmaktadır. Nogay ismi XV. yüzyıla kadar Türkistan, Anadolu ve Kafkasya civarında Mangıt adıyla anılmıştır. XV. yüzyıldan sonra ise bu isim Nogay adını almıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Nogay Türkçesi Grameri (Ses ve Şekil Bilgisi)}, volume={2}, number={306–311}, publisher={Uluslararası İdil - Ural ve Türkistan Araştırmaları Dergisi}, author={Beytullah KOCABAŞ}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Beytullah KOCABAŞ. (2020). Nogay Türkçesi Grameri (Ses ve Şekil Bilgisi) (Vol. 2). Vol. 2. Uluslararası İdil - Ural ve Türkistan Araştırmaları Dergisi.
MLA
KOPYALA
Beytullah KOCABAŞ. Nogay Türkçesi Grameri (Ses ve Şekil Bilgisi). no. 306–311, Uluslararası İdil - Ural ve Türkistan Araştırmaları Dergisi, 2020.