Uşak Üniversitesi Eğitim Araştırmaları Dergisi

Uşak Üniversitesi Eğitim Araştırmaları Dergisi

Locke, Kant ve Russell’ın “Eğitim Üzerine” Düşünceleri

Yazarlar: Serdal ÖZGÖZGÜ

Cilt 6 , Sayı 1 , 2020 , Sayfalar 94 - 117

Konular:Eğitim, Eğitim Araştırmaları

DOI:10.29065/usakead.684647

Anahtar Kelimeler:Eğitim,Locke,Kant,Russell

Özet: Tarih boyunca, toplumların düşünce sistemine etki eden önemli filozoflar, eğitim konusunda çeşitli eserler vermiştir. Bunlar arasında 17., 18. ve 20. yüzyıllarda yaşamış John Locke, Immanuel Kant ve Bertrand Russell dikkat çekmektedir. Bu çalışmanın amacı Locke, Kant ve Russell’ın eğitim ile ilgili düşüncelerini karşılaştırmalı olarak sunmaktır. Filozoflar eğitimin önemi, yararcı olması, eğitime erken yaşta başlanması gerektiği, öğretmen nitelikleri, eğitimde içeriğin yer ve zamanında verilmesi, beden ve zihin eğitiminin birbirini etkilediği, güncel dillerin öğretilmesi, ödül ve cezanın kullanılmasının gerekliliği konularında benzer görüşler ortaya koyarken; çocuk zihnine bakış açısı, eğitimde okulun önemi, ahlak, beden sağlığı, motivasyon, başarı konularına yapılan vurguda ve eğitimde oyunun ve materyallerin kullanılması, ezbercilik, disiplin, cezanın kullanılması konularında farklı görüşlere sahip oldukları görülmektedir. Eserlerde göze çarpan bir husus Russell’ın eğitim konusunu diğerlerinden daha kapsamlı işlemesidir. Russell eğitimi ilk doğumdan itibaren ele almış ve bu dönemi önemsemiştir. Her üçü de kitaplarını aslen anne-babalara yazmışlardır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Locke, Kant ve Russell’ın “Eğitim Üzerine” Düşünceleri}, volume={6}, number={94–117}, publisher={Uşak Üniversitesi Eğitim Araştırmaları Dergisi}, author={Serdal ÖZGÖZGÜ}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Serdal ÖZGÖZGÜ. (2020). Locke, Kant ve Russell’ın “Eğitim Üzerine” Düşünceleri (Vol. 6). Vol. 6. Uşak Üniversitesi Eğitim Araştırmaları Dergisi.
MLA
KOPYALA
Serdal ÖZGÖZGÜ. Locke, Kant ve Russell’ın “Eğitim Üzerine” Düşünceleri. no. 94–117, Uşak Üniversitesi Eğitim Araştırmaları Dergisi, 2020.