Rast Müzikoloji Dergisi

Rast Müzikoloji Dergisi

Etnomüzikoloğun zaman ve mekan uzamı aracını sembolleştirmesi üzerine: Ali’nin teybi kırılırsa

Yazarlar: Özlem DOĞUŞ VARLI

Cilt 7 , Sayı 2 , 2019 , Sayfalar 2187 - 2192

Konular:Sosyal

DOI:10.12975/pp2187-2192

Anahtar Kelimeler:Zaman,Mekan,Kimlik,Müzik,Doğu karadeniz,Kültürel değişim

Özet: Etnomüzikoloji alanında hem saha çalışması, hem de teorik yaklaşımları noktasında önemli bir yere sahip olan Martin Stokes’un, Türkiye ve Orta doğu coğrafyası üzerine yapmış olduğu çalışmaları ayrı bir öneme sahiptir. Türkiye üzerine yaptığı araştırmaların ilki olarak değerlendirebileceğimiz Doğu Karadeniz saha çalışması içerisinde, bölgenin ekonomik koşullarına bağlı olarak, büyükşehir veya yurtdışına yapılan göçler sonucu meydana gelen kültürel değişimi gözlemlemiştir. Kültürel kimliğin popüler aktarım araçlarından olan kaset ve kasetçalar üzerinden vermiş olduğu bilgilendirmeden yola çıkarak, Stokes’un etnomüzikoloji sahasına kazandırmış olduğu yeni teorik yaklaşımların bazılarına vurgu yapmaya çalıştım. Aynı zamanda kendisiyle 2011 yılında gerçekleştirmiş olduğum post-doctora projesi sırasında Türkiye saha çalışması arşivinin aktarımında taradığım fotoğraf arşivinden bir kısmına da çalışma içerisinde yer vermiş bulunmaktayım.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Etnomüzikoloğun zaman ve mekan uzamı aracını sembolleştirmesi üzerine: Ali’nin teybi kırılırsa}, volume={7}, number={2187–2192}, publisher={Rast Müzikoloji Dergisi}, author={Özlem DOĞUŞ VARLI}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Özlem DOĞUŞ VARLI. (2019). Etnomüzikoloğun zaman ve mekan uzamı aracını sembolleştirmesi üzerine: Ali’nin teybi kırılırsa (Vol. 7). Vol. 7. Rast Müzikoloji Dergisi.
MLA
KOPYALA
Özlem DOĞUŞ VARLI. Etnomüzikoloğun Zaman ve Mekan Uzamı Aracını Sembolleştirmesi Üzerine: Ali’nin Teybi Kırılırsa. no. 2187–2192, Rast Müzikoloji Dergisi, 2019.