Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Biberiye Ekstraktı İlavesinin Tavuk Köftesinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

Yazarlar: Özlem Pelin Can, Sema Ağaoğlu, Süleyman Alemdar

Cilt 1 , Sayı 1 , 2016 , Sayfalar 1 - 6

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Tavuk eti,Köfte,Biberiye ekstraktı

Özet: Bu çalışmada, biberiye ekstraktı ilavesinin tavuk köftesinin duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi incelenmiştir. Bu amaçla tavuk köfteleri ilave edilen ekstrakt miktarına göre 3 deneysel gruba (K, B5 ve B1 grubu) ayrılmış ve K grubu örneklerine %0, B5 grubu örneklerine %0,5 ve B1 grubu örneklerine ise %1 biberiye ekstraktı ilave edilmiştir. Köfte örnekleri muhafazanın 0., 3., 5. ve 7. günlerinde duyusal, mikrobiyolojik (toplam psikrofil bakteri, enterobakteri, maya ve küf sayısı) ve kimyasal (pH, tiyobarbütirik asit sayısı) yönden incelenmiştir. Mikrobiyolojik analiz sonuçlarına göre, B1 ve B5 grubu örnekler arasında fark olmadığı tespit edilmiştir. Deneysel örneklerin duyusal analiz sonuçları biberiye ekstraktının tavuk eti ile uyumlu olduğunu göstermektedir. 


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2016, title={Biberiye Ekstraktı İlavesinin Tavuk Köftesinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi}, volume={1}, number={1}, publisher={Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi}, author={Özlem Pelin Can,Sema Ağaoğlu,Süleyman Alemdar}, year={2016}, pages={1–6} }
APA
KOPYALA
Özlem Pelin Can,Sema Ağaoğlu,Süleyman Alemdar. (2016). Biberiye Ekstraktı İlavesinin Tavuk Köftesinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi (Vol. 1, pp. 1–6). Vol. 1, pp. 1–6. Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi.
MLA
KOPYALA
Özlem Pelin Can,Sema Ağaoğlu,Süleyman Alemdar. Biberiye Ekstraktı İlavesinin Tavuk Köftesinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi. no. 1, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2016, pp. 1–6.