Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Bazı Besin Ögelerinin Sinir Sistemi Üzerine Etkileri

Yazarlar: Cansu MEMİÇ İNAN

Cilt 6 , Sayı 1 , 2021 , Sayfalar 49 - 58

Konular:Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri

DOI:10.51754/cusbed.807327

Anahtar Kelimeler:Sinir Sistemi,Beslenme,Vitaminler,Mineraller

Özet: Beslenme, fiziksel durumla ilişkili olduğu kadar beynin gelişimi ve işleyişiyle de ilişkilidir. Merkezi sinir sistemi üzerine koruyucu etkileri olan besinler arasında proteinler, karbonhidratlar, çoklu doymamış yağ asitleri, vitaminler (C, E, D, B12, B9, B6 ve B1 vitaminleri) ve mineraller (selenyum, çinko, magnezyum, sodyum, demir, bakır, iyot) yer almaktadır. Diyette antioksidan besinlerin varlığı, sinir hücrelerini oksidatif hasardan korumaktadır. Yeterli ve dengeli beslenme beyindeki nörotransmitterlerin üretimini etkilemekte ve bilişsel işlevlerin uygun şekilde yürütülmesini sağlamaktadır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Bazı Besin Ögelerinin Sinir Sistemi Üzerine Etkileri}, volume={6}, number={49–58}, publisher={Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi}, author={Cansu MEMİÇ İNAN}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Cansu MEMİÇ İNAN. (2021). Bazı Besin Ögelerinin Sinir Sistemi Üzerine Etkileri (Vol. 6). Vol. 6. Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi.
MLA
KOPYALA
Cansu MEMİÇ İNAN. Bazı Besin Ögelerinin Sinir Sistemi Üzerine Etkileri. no. 49–58, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2021.