Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Kefirin Antikanserojenik Rolü

Yazarlar: Gülşen DELİKANLI AKBAY

Cilt 5 , Sayı 2 , 2020 , Sayfalar 73 - 82

Konular:Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri

Anahtar Kelimeler:Kefir,Probiyotik,Fermentasyon,Beslenme,Kanser

Özet: Fermente bir içecek olan kefir probiyotik özelliğe sahiptir. İçeriğinde birçok makro ve mikro besin ögesi bulunmaktadır. Geleneksel kefir üretimi kefir daneleri ve inek sütü ile yapılmaktadır. Kefir ve içerdiği mikroorganizmaların sağlığa yararlı birçok etkisi bildirilmiştir. Günümüzde önemli bir hastalık olan kanserin alternatif tedavisi için kefir kullanılmaktadır. Kefirin antikarsinojenik etkilerinin daha iyi anlaşılabilmesi için geniş çaplı kontrollü insan çalışmaların yapılmasına gereksinim duyulmaktadır. Bu derleme yazıda kefirin kanser üzerine etkileri literatürdeki yayınlar değerlendirilerek irdelenmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Kefirin Antikanserojenik Rolü}, volume={5}, number={73–82}, publisher={Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi}, author={Gülşen DELİKANLI AKBAY}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Gülşen DELİKANLI AKBAY. (2020). Kefirin Antikanserojenik Rolü (Vol. 5). Vol. 5. Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi.
MLA
KOPYALA
Gülşen DELİKANLI AKBAY. Kefirin Antikanserojenik Rolü. no. 73–82, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2020.