Uluslararası Mühendislik Tasarım ve Teknoloji Dergisi

Uluslararası Mühendislik Tasarım ve Teknoloji Dergisi

Alglerin Gıda veya Gıda Bileşeni Olarak Kullanımı ve Sağlık Üzerine Etkileri

Yazarlar: Aybüke SASA, Fatiha ŞENTÜRK, Yeşim ÜSTÜNDAĞ, Fundagül EREM

Cilt 2 , Sayı 2 , 2020 , Sayfalar 97 - 110

Konular:Mühendislik

Anahtar Kelimeler:Algler,Biyoaktif bileşen,Gıda,Sağlık

Özet: Artan nüfusla birlikte karşılaşılabilecek gıda yetersizliği ve dengesiz beslenme gibi sorunlar insanoğlunu alternatif kaynaklar bulmaya itmiştir. Bu bağlamda, algler sürdürülebilir gıda arzını sağlayabilmenin yanı sıra, yüksek besin içerikleri ve sağlık açısından faydalı yönleriyle dikkat çekmekte ve bu özellikleriyle aynı zamanda fonksiyonel gıda olmaya aday ürünler olarak değerlendirilmektedir. Alglerin ürettiği fonksiyonel bileşenlerin ilave edildiği gıdaların günlük olarak tüketilmesi sağlığı iyileştirip kronik hastalık riskini azaltabilmektedir. Asya ülkelerinde yüzyıllardır gıda olarak değerlendirilen algler artık dünyanın hemen hemen her bölgesinde gerek doğrudan gıda gerekse gıda katkı maddesi veya gıda takviyesi olarak kullanılmaya başlanmıştır. Algler gıda endüstrisi dışında tıp, eczacılık, tarım, hayvan beslenmesi, atıkların arıtılması, kozmetik, biyodizel üretimi gibi pek çok alanda yararlanılan önemli kaynaklar arasında yer almaktadır. Bu derlemede alglerin genel özellikleri, önemli bileşim öğeleri, doğrudan gıda olarak ya da gıdalarda kullanımlarına yönelik ve sağlığa faydalarıyla ilgili bilgiler özetlenmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Alglerin Gıda veya Gıda Bileşeni Olarak Kullanımı ve Sağlık Üzerine Etkileri}, volume={2}, number={97–110}, publisher={Uluslararası Mühendislik Tasarım ve Teknoloji Dergisi}, author={Aybüke SASA,Fatiha ŞENTÜRK,Yeşim ÜSTÜNDAĞ,Fundagül EREM}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Aybüke SASA,Fatiha ŞENTÜRK,Yeşim ÜSTÜNDAĞ,Fundagül EREM. (2020). Alglerin Gıda veya Gıda Bileşeni Olarak Kullanımı ve Sağlık Üzerine Etkileri (Vol. 2). Vol. 2. Uluslararası Mühendislik Tasarım ve Teknoloji Dergisi.
MLA
KOPYALA
Aybüke SASA,Fatiha ŞENTÜRK,Yeşim ÜSTÜNDAĞ,Fundagül EREM. Alglerin Gıda Veya Gıda Bileşeni Olarak Kullanımı ve Sağlık Üzerine Etkileri. no. 97–110, Uluslararası Mühendislik Tasarım ve Teknoloji Dergisi, 2020.