Mesleki Bilimler Dergisi (MBD)

Mesleki Bilimler Dergisi (MBD)

ÖĞRENCILERIN BALIK ETI TÜKETIM DÜZEYLERI VE TÜKETIM ALIŞKANLIKLARININ BELiRLENMESiNDE ÇiNE MYO ÖRNEĞi

Yazarlar: Ali Kemali ÖZUĞUR, Hafize Ayla SARI, Özdal GÖKDAL, Okan ATAY

Cilt 8 , Sayı 2 , 2019 , Sayfalar 57 - 63

Konular:Sosyal

Anahtar Kelimeler:Üniversite öğrencisi,Balık eti,Tüketim düzeyi,Alışkanlık

Özet: Sağlıklı ve dengeli beslenme için hayvansal proteinlerin dengeli bir şekilde alınması gerekmektedir. Bu bakımdan, zengin protein içeriği ve yapısında bulunan çoklu doymamış yağ asitleri yönünden zengin olan balık eti, hayvansal protein kaynağı olarak insan sağlığı için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. İnsan sağlığı üzerindeki faydalarının bilinmesine rağmen ülkemiz de balık eti tüketimi istenilen seviyede değildir. Tarım ve gıda alanında eğitim veren Çine Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin balık eti tüketim düzeyleri ve tüketim alışkanlıklarının ortaya koyulmasını amaçlayan bu çalışma, gözlem altında anket yöntemiyle yürütülmüştür. Ankete Arıcılık, Et ve Ürünleri Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Organik Tarım, Süt ve Ürünleri teknolojisi ile Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programlarında okuyan 147’si kız ve 33’ü erkek olmak üzere toplam 180 öğrencinin katılımı sağlanmıştır. Anket sonuçları değerlendirildiğinde, öğrencilerin balık etini hem besin değeri hem de lezzetli olması nedeniyle tercih ettikleri ve tüketim düzeylerinin Türkiye’de ortalama kişi başı balık eti tüketim ortalamasının üzerinde olduğu görülmektedir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
APA
KOPYALA
MLA
KOPYALA