Uluslararası Bilim ve Eğitim Dergisi

Uluslararası Bilim ve Eğitim Dergisi

Üniversite Öğrencilerinin Yabancı Markalara Yönelik Tutumları

Yazarlar: Semih EKER

Cilt 2 , Sayı 1 , 2019 , Sayfalar 1 - 10

Konular:Sosyal

Anahtar Kelimeler:Slogan,Sembol,Sektörel

Özet: Bu çalışmanın amacı, Üniversite öğrencilerinin bir ürün alırken yabancı markalı ürünleri mi yoksa yerli markalı ürünleri mi tercih ettiklerini belirlemek için yapılmıştır. Araştırma evreni olarak Türkiye’deki tüm üniversiteler kabul edilmiştir. Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nde farklı bölümlerde okuyan 228 öğrenci çalışma örneklemini oluşturmuştur. Araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Bilgi toplamak amacıyla anketten yararlanılmıştır. Anketler uygulandıktan sonra veriler cinsiyet faktörüne dayalı olarak SPSS 20,0 paket programıyla analiz edilmiş ve t- testi verilerine göre yorumlanmıştır. Araştırma sonucunda öğrencilerin cinsiyete göre yabancı marka tercihlerinde bazı maddelerde anlamlı farklılıklar bulunmuştur. Kalite açısından hiçbir eksiği bulunmayan yerli markalarımızın, tanıtım eksikliği, dış dünyaya açılamama ve kendilerini ifade edebilecek slogan ya da sembollerinin bulunmaması öğrencileri yabancı ürünler kalitelidir düşüncesine sevk etmektedir. Ülkemiz kalıbını kırarak sektörel bazda öncü ülkeler statüsüne yükselirse ve ürünlerinin kaliteli imajını dış dünyada kanıtlayabilirse insanların artık yerli ürünleri tercih edebileceği söylenilebilir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Üniversite Öğrencilerinin Yabancı Markalara Yönelik Tutumları}, volume={2}, number={1}, publisher={Uluslararası Bilim ve Eğitim Dergisi}, author={Semih EKER}, year={2019}, pages={1–10} }
APA
KOPYALA
Semih EKER. (2019). Üniversite Öğrencilerinin Yabancı Markalara Yönelik Tutumları (Vol. 2, pp. 1–10). Vol. 2, pp. 1–10. Uluslararası Bilim ve Eğitim Dergisi.
MLA
KOPYALA
Semih EKER. Üniversite Öğrencilerinin Yabancı Markalara Yönelik Tutumları. no. 1, Uluslararası Bilim ve Eğitim Dergisi, 2019, pp. 1–10.