Academic Review of Humanities and Social Sciences

Academic Review of Humanities and Social Sciences

SİYASİ KRİZLERİN TÜRKİYE'NİN DIŞ TİCARETİNE ETKİSİ: RAHİP BRUNSON DAVASI

Yazarlar: Yunus Emre SÜRMEN

Cilt 2 , Sayı 2 , 2019 , Sayfalar 189 - 207

Konular:Beşeri Bilimler, Ortak Disiplinler

Anahtar Kelimeler:Siyasi Kriz,Dış Ticaret,Rahip Brunson,Döviz Dalgalanmaları

Özet: Uluslararası arenada küresel güçlerin etkinliği ve çıkar çatışmaları günden güne artmaktadır. Ülkelerin resmi yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar ve uygulanan çeşitli yaptırımlar çoğu zaman siyasi krizlerle sonuçlanmaktadır. Oluşan bu durum, anlaşmazlığa taraf ülkelerin siyasi ve ekonomik ilişkilerini etkilemektedir. Ekonominin temel yapı taşlarından biri olan “ ticaretin” azalması, sadece anlaşmazlığa taraf bu ülkeleri değil, aynı zamanda bu ülkelerin ekonomik ilişki içerisinde olduğu diğer ülkeleri ve sektörleri de etkilemektedir. Türkiye’nin İsrail ile yaşadığı Mavi Marmara krizi, Rusya ile yaşadığı uçak krizi ve ABD ile yaşadığı Rahip Brunson krizi bu duruma örnek olarak gösterilebilir. Krizler çoğu zaman ikili ilişkilerde ve iki ülke ticaretinde belirgin negatif etki yaratmasına rağmen,  kısmi etkilerinin olduğu veya hiç etkilemediği durumlar da olmuştur. İşte bu çalışma da, Türkiye ve ABD arasında yaşanan siyasi krizin, Türkiye’nin dış ticareti açısından kısmi etki ile sonuçlandığını ortaya koymuştur.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={SİYASİ KRİZLERİN TÜRKİYE’NİN DIŞ TİCARETİNE ETKİSİ: RAHİP BRUNSON DAVASI}, volume={2}, number={2}, publisher={Academic Review of Humanities and Social Sciences}, author={Yunus Emre SÜRMEN}, year={2019}, pages={189–207} }
APA
KOPYALA
Yunus Emre SÜRMEN. (2019). SİYASİ KRİZLERİN TÜRKİYE’NİN DIŞ TİCARETİNE ETKİSİ: RAHİP BRUNSON DAVASI (Vol. 2, pp. 189–207). Vol. 2, pp. 189–207. Academic Review of Humanities and Social Sciences.
MLA
KOPYALA
Yunus Emre SÜRMEN. SİYASİ KRİZLERİN TÜRKİYE’NİN DIŞ TİCARETİNE ETKİSİ: RAHİP BRUNSON DAVASI. no. 2, Academic Review of Humanities and Social Sciences, 2019, pp. 189–207.