Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi

Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi

Aşçıların Gastronomiye Yönelik Görüşlerinin İncelenmesi Çorum İli Örneği: Nitel Bir Araştırma

Yazarlar: Selen YAMUR, İbrahim Tuğkan ŞEKER

Cilt 4 , Sayı 1 , 2021 , Sayfalar 61 - 67

Konular:Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm

Anahtar Kelimeler:Çorum,Gastronomi,Gastronomi Turizmi,Aşçı

Özet: Çalışma, Çorum’da gastronomi alanında faaliyette bulunan çeşitli otel ve restoranlarda çalışan aşçıların katılımı ile yüz yüze görüşme yöntemi kullanılarak katılımcıların görüşlerinin alınması tekniği ile gerçekleştirilmiştir. Nitel araştırma deseninde tasarlanan araştırmanın verilerini, Çorum’da ikamet eden ve çalışmaya gönüllü olarak katılan 26-55 yaş arası toplam 7 aşçı oluşturmaktadır. Araştırma bulgularına göre; kişilerin, gastronomi alanında eğitim almalarının gastronominin geleceğine katkı sağlayacağı, aşçıların çoğunun gastronomi terimi hakkında bilgi sahibi olduğu, dünyaca tanınan mutfaklarla ilgili yapılan sıralamada çoğu aşçının Türk mutfağını birinci sıraya yerleştirdiği ve Gaziantep’in gastronomi turizmi açısından öne çıkan şehirler arasında ilk sırada yer aldığı bilgilerine ulaşılmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Aşçıların Gastronomiye Yönelik Görüşlerinin İncelenmesi Çorum İli Örneği: Nitel Bir Araştırma}, volume={4}, number={61–67}, publisher={Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi}, author={Selen YAMUR,İbrahim Tuğkan ŞEKER}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Selen YAMUR,İbrahim Tuğkan ŞEKER. (2021). Aşçıların Gastronomiye Yönelik Görüşlerinin İncelenmesi Çorum İli Örneği: Nitel Bir Araştırma (Vol. 4). Vol. 4. Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi.
MLA
KOPYALA
Selen YAMUR,İbrahim Tuğkan ŞEKER. Aşçıların Gastronomiye Yönelik Görüşlerinin İncelenmesi Çorum İli Örneği: Nitel Bir Araştırma. no. 61–67, Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi, 2021.