Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi

Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi

TÜRKİYE’DE GASTRONOMİ TURİZMİ ÜZERİNE BİR LİTERATÜR İNCELEMESİ

Yazarlar: Muhammed YILDIZ, Meral YILMAZ

Cilt - , Sayı 4 , 2019 , Sayfalar 51 - 60

Konular:Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm

Anahtar Kelimeler:Gastronomi,Turizm,Türkiye

Özet: İnsan ihtiyaçları hiyerarşisininalt basamahında bulunan yeme-içme ihtiyacı, günümüzde “gastronomi turizmi” kavramının ortaya çıkması ile birlikte, turizm aktivitelerinin ayrılmaz bir parçası haline gelerek, hiyerarşinin üst basamaklarına kadar çıkmıştır. Herhangi bir turizm aktivitesi yapan turist, beslenme ihtiyacını bir şekilde gidermek durumundadır. Bu noktada kimi turistler belirli bir bölgeye, o bölgenin gastronomik özelliklerini deneyimlemek amacıyla seyahat ederken; kimi turistler ise başka bir amaçla belirli bir bölgeye seyahat etmekte ancak ihtiyaçları dohrultusunda yine o bölgenin gastronomik özelliklerini deneyimlemektedir. Nitekim turist, seyahatini gastronomik deneyim için yapıyor olsun veya olmasın o bölgenin gastronomik özelliklerini deneyimlemek durumundadır. Dolayısıyla “gastronomik ürünlere” duyulan ihtiyaç devamlı ve zorunlu bir ihtiyaç olmakla birlikte, işletmelere de önemli bir gelir sahlamaktadır. Aynı zamanda bir destinasyonun gastronomik özelliklerinin, turistlerin seyahat deneyimleri üzerinde önemli bir etkisi bulunmakta; o destinasyonun deherlendirilmesinde, hatırlanmasında ve tekrar ziyaret etme niyeti üzerinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu bahlamda; gastronomik unsurların bu önemli potansiyel deherinden yola çıkılarak turizm ve gastronomi alanında yapılan çalışmaların deherlendirilmesi gerekmektedir. Bu çalışma, turizm ve gastronomi kavramlarının bileşkesi olan gastronomi turizmi hakkında bir literatür taraması ve deherlendirmesidir


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={TÜRKİYE’DE GASTRONOMİ TURİZMİ ÜZERİNE BİR LİTERATÜR İNCELEMESİ}, number={51–60}, publisher={Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi}, author={Muhammed YILDIZ,Meral YILMAZ}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Muhammed YILDIZ,Meral YILMAZ. (2019). TÜRKİYE’DE GASTRONOMİ TURİZMİ ÜZERİNE BİR LİTERATÜR İNCELEMESİ. Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi.
MLA
KOPYALA
Muhammed YILDIZ,Meral YILMAZ. TÜRKİYE’DE GASTRONOMİ TURİZMİ ÜZERİNE BİR LİTERATÜR İNCELEMESİ. no. 51–60, Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi, 2019.