Uluslararası Batı Karadeniz Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi

Uluslararası Batı Karadeniz Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi

ÜÇÜNCÜ NESİL KAHVE İŞLETMELERİNDE TÜRK KAHVESİNİN YERİ: İSTANBUL ÖRNEĞİ

Yazarlar: Edanur KEFELİ, Öznur ŞAHİN, Nihan YARMACI

Cilt 4 , Sayı 2 , 2020 , Sayfalar 130 - 147

Konular:Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm

DOI:10.46452/baksoder.741837

Anahtar Kelimeler:Kahve,Türk kahvesi,Üçüncü nesil kahve işletmeciliği,Istanbul

Özet: Dünyadaçok tüketilen içeceklerden bir tanesi olan kahve isim ve yapılış şekillerine göre farklılıklar göstermektedir. Türk kültürünün önemli bir parçası haline gelmiş geleneksel bir içecek olarak bilinen Türk Kahvesi ’de bunlardan biridir. Kahve, Yemen’den Anadolu’ya ve Avrupa’ya yayılarak insanların severek tükettiği içeceklerin başında gelmeye başlamıştır. Türk kahvesi, kahvenin dünyaya yayılmasında önemli bir etkiye sahiptir. Zaman içinde günlük hayatın önemli bir parçası haline gelmiştir. Buna ek olarak kahve, Türk kültüründe misafirperverliğin, sohbetin ve kız isteme törenlerinin sembolü haline gelmiştir. Bu yönüyle Türk kahvesi toplumsal ilişkilerde olumlu rol oynadığı görülmektedir. Sosyal değişim aynı zamanda insanların yeme ve içme alışkanlıklarında da değişikliğe yol açmıştır. Değişen yeme içme alışkanlıkları içerisinde yüzyıllardır devam eden bir geleneğe sahip olan Türk kahvesi yapımı ve tüketiminde de değişiklikler görülmektedir. Ayrıca kahvenin özenle hazırlanması, içilmesi üzerinde duran ve kahvenin değerli bir ürün olduğunu öne süren üçüncü nesil kahve işletmelerinin sayısındaki artış dikkate değerdir. Bu kapsamda araştırmanın temel amacı, üçüncü nesil kahve işletmelerinde Türk kahvesinin yerini belirlemektir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={ÜÇÜNCÜ NESİL KAHVE İŞLETMELERİNDE TÜRK KAHVESİNİN YERİ: İSTANBUL ÖRNEĞİ}, volume={4}, number={130–147}, publisher={Uluslararası Batı Karadeniz Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi}, author={Edanur KEFELİ,Öznur ŞAHİN,Nihan YARMACI}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Edanur KEFELİ,Öznur ŞAHİN,Nihan YARMACI. (2020). ÜÇÜNCÜ NESİL KAHVE İŞLETMELERİNDE TÜRK KAHVESİNİN YERİ: İSTANBUL ÖRNEĞİ (Vol. 4). Vol. 4. Uluslararası Batı Karadeniz Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi.
MLA
KOPYALA
Edanur KEFELİ,Öznur ŞAHİN,Nihan YARMACI. ÜÇÜNCÜ NESİL KAHVE İŞLETMELERİNDE TÜRK KAHVESİNİN YERİ: İSTANBUL ÖRNEĞİ. no. 130–147, Uluslararası Batı Karadeniz Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi, 2020.