Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

TARİHİ MEKANLARIN KENTSEL YERLEŞİM KİMLİĞİ OLUŞTURMA ÜZERİNE ETKİSİ

Yazarlar: Serpil ÇERÇİ

Cilt 1 , Sayı 2 , 2012 , Sayfalar 60 - 65

Konular:-

DOI:10.28948/ngumuh.239385

Anahtar Kelimeler:Tarihi çevre,Kent kimliği,Adana,Türkiye

Özet: Bir çok gelişmiş ülke kendi benlik bilincini güçlendirmek amacıyla mekansal ve çevresel bir kimlik kurma konusu üzerinde önemli ölçüde çaba göstermektedir. Kentsel yerleşimlerde daha iyi bir çevresel kimlik oluşturmak için kriterlerin neler olması gerektiği ve tarihi ve kültürel birikimi ile bir mekanın kimliğini yeniden canlandırmaya ne şekilde katkıda bulunabileceği araştırılmalıdır. Bu çalışmada yukarıda belirtilen soruları cevaplamak amacıyla gerekli stratejiler belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışma kapsamında, Güney Anadolu’nun merkezinde yer alan ve Türkiye’nin dördüncü büyük şehri olan bulunan Adana’nın tarihi ve yeni alanlarının mevcut durumları karşılaştırılarak; bu alanlar canlandırıldığı takdirde kentin ileriye dönük kazanımları incelenmiştir. Gitgide gözden kaybolan tarihi bir varlığın ortaya çıkarılması, onun yeniden canlandırılması ve etkin kullanılması için konunun çeşitli ulusal ve uluslararası platformlara taşınması Adana şehrinin bir kent imajının kurulması doğrultusundaki önemli adımlardır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2012, title={TARİHİ MEKANLARIN KENTSEL YERLEŞİM KİMLİĞİ OLUŞTURMA ÜZERİNE ETKİSİ}, volume={1}, number={2}, publisher={Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi}, author={Serpil ÇERÇİ}, year={2012}, pages={60–65} }
APA
KOPYALA
Serpil ÇERÇİ. (2012). TARİHİ MEKANLARIN KENTSEL YERLEŞİM KİMLİĞİ OLUŞTURMA ÜZERİNE ETKİSİ (Vol. 1, pp. 60–65). Vol. 1, pp. 60–65. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Serpil ÇERÇİ. TARİHİ MEKANLARIN KENTSEL YERLEŞİM KİMLİĞİ OLUŞTURMA ÜZERİNE ETKİSİ. no. 2, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2012, pp. 60–65.