Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

KIZILCIK MEYVESİNİN (Cornus mas. L) KONVEKTİF KURUTULMASI: KURUMA KİNETİĞİ VE C VİTAMİNİ BOZULMASI

Yazarlar: Bilgehan POLATOĞLU, Ayşe Vildan BEŞE

Cilt 6 , Sayı 2 , 2017 , Sayfalar 406 - 414

Konular:Gıda Bilimi ve Teknolojisi

DOI:10.28948/ngumuh.341200

Anahtar Kelimeler:Kızılcık,Kurutma kinetiği,Modelleme,Vitamin C

Özet:    Kızılcık meyvesinin (Cornus mas L.) kuruma kinetiği ve C vitamin bozulması üzerine hava sıcaklığı ve hava hızının etkileri bir sıcak hava-konvektif kurutucu kullanılarak incelendi. Deneyler 50, 60, 70ºC hava sıcaklığı ve 0,4, 0,7 ve 1,0 m/s hava hızlarında gerçekleştirildi. Artan hava sıcaklığı ve hava hızında daha kısa kuruma süreleri elde edildi. Kızılcığın kuruma kinetiğini belirlemek için on iki ince tabaka kuruma modeli kullanıldı. Modifiye Henderson ve Pabis modeliuygun model olarak bulundu. Kızılcığın C vitamin bozulması %42-54 aralığında belirlendi.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={KIZILCIK MEYVESİNİN (Cornus mas. L) KONVEKTİF KURUTULMASI: KURUMA KİNETİĞİ VE C VİTAMİNİ BOZULMASI}, volume={6}, number={2}, publisher={Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi}, author={Bilgehan POLATOĞLU,Ayşe Vildan BEŞE}, year={2017}, pages={406–414} }
APA
KOPYALA
Bilgehan POLATOĞLU,Ayşe Vildan BEŞE. (2017). KIZILCIK MEYVESİNİN (Cornus mas. L) KONVEKTİF KURUTULMASI: KURUMA KİNETİĞİ VE C VİTAMİNİ BOZULMASI (Vol. 6, pp. 406–414). Vol. 6, pp. 406–414. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Bilgehan POLATOĞLU,Ayşe Vildan BEŞE. KIZILCIK MEYVESİNİN (Cornus Mas. L) KONVEKTİF KURUTULMASI: KURUMA KİNETİĞİ VE C VİTAMİNİ BOZULMASI. no. 2, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2017, pp. 406–14.