Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Gıda takviyeleri kullanım alışkanlıklarının değerlendirilmesi

Yazarlar: Eda KILIÇ KANAK, Seda Nur ÖZTÜRK, Yağmur ÖZDEMİR, Kübra ASAN, Suzan ÖZTÜRK YILMAZ

Cilt 10 , Sayı 1 , 2021 , Sayfalar 168 - 177

Konular:Gıda Bilimi ve Teknolojisi

DOI:10.28948/ngumuh.783613

Anahtar Kelimeler:Diatery supplements,Consumer,Survey

Özet: The aim of this research is to determine the frequency and amount of consumption about food supplements by taking consumer ideas from every region of the country. The data obtained as a result of the research were evaluated using the Minitab program, using the mean, probability value (p value), percentage values and chi-square (χ²) significance test. The frequency of supplement use of consumers was determined as 45.1% 1-2 times a day (p> 0.05). The reason for using 39.4% of consumers who use food supplements is that they strengthen the immune system (p <0.05). 44.3% of consumers stated that they took supplements from vitamins (p <0.05). In addition, 46.2% of consumers using supplements stated that they benefited from food supplements (p <0.05). The participants stated that 52.87% did not agree with the statement that food supplements should be avoided (p <0.05). In the initial phase of use, it was observed that 59.7% started with the advice of doctors.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Gıda takviyeleri kullanım alışkanlıklarının değerlendirilmesi}, volume={10}, number={168–177}, publisher={Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi}, author={Eda KILIÇ KANAK,Seda Nur ÖZTÜRK,Yağmur ÖZDEMİR,Kübra ASAN,Suzan ÖZTÜRK YILMAZ}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Eda KILIÇ KANAK,Seda Nur ÖZTÜRK,Yağmur ÖZDEMİR,Kübra ASAN,Suzan ÖZTÜRK YILMAZ. (2021). Gıda takviyeleri kullanım alışkanlıklarının değerlendirilmesi (Vol. 10). Vol. 10. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Eda KILIÇ KANAK,Seda Nur ÖZTÜRK,Yağmur ÖZDEMİR,Kübra ASAN,Suzan ÖZTÜRK YILMAZ. Gıda Takviyeleri Kullanım Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi. no. 168–177, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2021.