Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi

Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi

Probiyotik gıdalar ve insan sağlığı üzerindeki etkileri

Yazarlar: Filiz Yilmaz AKSU, Tolga KAHRAMAN, Sema Sandikçi ALTUNATMAZ

Cilt - , Sayı 19 , 2010 , Sayfalar 90 - 95

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Probiotic,Food,Health

Özet: The use of foods for special purposes such as treatment and prevention of diseases has been known for long times. In the recent years, probiotic foods has became very popular in paralel to an increase at scientific inventions on food health relation, accordingly an increase in the interes of consumer to the subject.Beneficial health effects attributed to probiotics are shortening of the duration of rotavirus diarrhea, relief of signs and symptoms of lactose intolerance decreasing the risk of allergy in atopic individuals, cancer prevention, lowering of serum cholesterol levels, prevention of urogenital infections, and synthesis and enhancement of the bioavailability of nutrients


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2010, title={Probiyotik gıdalar ve insan sağlığı üzerindeki etkileri}, number={19}, publisher={Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi}, author={Filiz Yilmaz AKSU,Tolga KAHRAMAN,Sema Sandikçi ALTUNATMAZ}, year={2010}, pages={90–95} }
APA
KOPYALA
Filiz Yilmaz AKSU,Tolga KAHRAMAN,Sema Sandikçi ALTUNATMAZ. (2010). Probiyotik gıdalar ve insan sağlığı üzerindeki etkileri (pp. 90–95). pp. 90–95. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi.
MLA
KOPYALA
Filiz Yilmaz AKSU,Tolga KAHRAMAN,Sema Sandikçi ALTUNATMAZ. Probiyotik Gıdalar ve Insan Sağlığı Üzerindeki Etkileri. no. 19, Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi, 2010, pp. 90–95.