Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi

Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi

Orta Asya'dan Anadolu'ya Kurutulmuş Gıdalar

Yazarlar: Ekin DİNÇEL, Kamil BOSTAN, Semiha YALÇIN, Ayla Ünver ALÇAY

Cilt - , Sayı 37 , 2015 , Sayfalar 83 - 93

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Middle Asian Turkish cuisine,Anatolion cuisine,Dried foods

Özet: The drying process is one of the oldest methods used for long term preservation of foods since ancient times. While Turks were in Central Asia, they have preserved meats, dairy products, fruits and vegetables by drying methods and have carried this culture to Anatolia during the Turkic 1 (Yrd. Doç. Dr.), İstanbul Aydın Üniversitesi, ABMYO, Gıda Teknolojisi Programı, [email protected] (Dr.), Marmara Gıda Analiz Laboratuvarı, [email protected] (Prof. Dr.), İstanbul Aydın Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi Bölümü, [email protected] (Öğr. Gör.), İstanbul Aydın Üniversitesi, ABMYO, Gıda Teknolojisi Programı, [email protected]. Today in our country, in homes and industry, food canning, freezing, and storage methods in the freezer has become increasingly common; however, Turks have still not given up the drying food storage habits.In this study, food drying and dried food preparation techniques for winter applied Turkish cuisine from Central Asia up to the present day, their traces and impact on today’s Turkish cuisine are summarized


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2015, title={Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar}, number={37}, publisher={Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi}, author={Ekin DİNÇEL,Kamil BOSTAN,Semiha YALÇIN,Ayla Ünver ALÇAY}, year={2015}, pages={83–93} }
APA
KOPYALA
Ekin DİNÇEL,Kamil BOSTAN,Semiha YALÇIN,Ayla Ünver ALÇAY. (2015). Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar (pp. 83–93). pp. 83–93. Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi.
MLA
KOPYALA
Ekin DİNÇEL,Kamil BOSTAN,Semiha YALÇIN,Ayla Ünver ALÇAY. Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar. no. 37, Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Dergisi, 2015, pp. 83–93.