Meyve Bilimi

Meyve Bilimi

Organik ve Konvansiyonel Tüplü Asma Fidanı Üretim Uygulamalarının Ekonomik Karşılaştırması

Yazarlar: HÜLYA UYSAL, Fadime Ateş

Cilt 3 , Sayı 2 , 2016 , Sayfalar 8 - 12

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu çalışmanın amacı organik ve geleneksel tüplü asma fidanı üretim maliyet ve gelirini hesaplamaktır. 2013–2015 üretim döneminde Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü seralarında yapılan bu çalışma ile tüplü organik ve konvansiyonel asma fidanlarının dekara üretim maliyetlerinin karşılaştırılması yapılmıştır. Dekar bazında üretim maliyeti organik tüplü asma fidanında 19016.03 TL, konvansiyonel tüplü asma fidanında 17144.47 TL olarak belirlenmiştir. Dekara net gelir organik asma tüplü asma fidanı için 20178.97 TL ve konvansiyonel üretim için 10610.53 TL dir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2016, title={Organik ve Konvansiyonel Tüplü Asma Fidanı Üretim Uygulamalarının Ekonomik Karşılaştırması}, volume={3}, number={2}, publisher={Meyve Bilimi}, author={HÜLYA UYSAL,Fadime Ateş}, year={2016}, pages={8–12} }
APA
KOPYALA
HÜLYA UYSAL,Fadime Ateş. (2016). Organik ve Konvansiyonel Tüplü Asma Fidanı Üretim Uygulamalarının Ekonomik Karşılaştırması (Vol. 3, pp. 8–12). Vol. 3, pp. 8–12. Meyve Bilimi.
MLA
KOPYALA
HÜLYA UYSAL,Fadime Ateş. Organik ve Konvansiyonel Tüplü Asma Fidanı Üretim Uygulamalarının Ekonomik Karşılaştırması. no. 2, Meyve Bilimi, 2016, pp. 8–12.