Meyve Bilimi

Meyve Bilimi

‘Deveci’ Armut Çeşidinde Hasat Öncesi 1- Methylcyclopropene (Harvista) Uygulamalarının Meyve Dökümü Ve Olgunlaşmaya Etkileri

Yazarlar: Mustafa Sakaldaş

Cilt 1 , Sayı Özel , 2016 , Sayfalar 105 - 111

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu çalışmada ‘Deveci’ armut çeşidinde hasat öncesi 1- Methylcyclopropene (Harvista) uygulamalarının hasat önü meyve dökümüne ve olgunlaşma sürecinde kalite özelliklerinde meydana getirdiği değişime olan etkileri incelenmiştir. Bu amaçla; Çanakkale Biga bölgesinde bulunan özel üretici bahçesinde ‘Deveci’ çeşidi armut ağaçlarında hasattan 7 gün önce sırasıyla 50, 100, 150 ve 200 g ai/ha dozlarında 1- Methylcyclopropene (Harvista) uygulamalarıyla 53,5 ppm dozunda Naftalen asetik asit (Fruitone) uygulamaların gerçekleştirilmiştir. Uygulamalar sonrasında meyve dökümü ve kalite özelliklerindeki değişimler sırasıyla 7., 14., 28. ve 42. günlerde incelenmiştir. Söz konusu özellikler; meyve eti sertliği, suda çözünür kuru madde oranı, titre edilebilir toplam asitlik miktarı, zemin rengi değişimi, nişasta dağılımı, toplam fenolik bileşik içeriği ve etilen üretim miktarı olmuştur. Elde edilen sonuçlara göre; 150 ve 200 g ai/ha dozlarında 1- Methylcyclopropene (Harvista) uygulamalarının meyve dökümlerini azalttığı ve 28 güne kadar kalite özelliklerini önemli düzeyde koruduğu tespit edilmiştir. 


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2016, title={‘Deveci’ Armut Çeşidinde Hasat Öncesi 1- Methylcyclopropene (Harvista) Uygulamalarının Meyve Dökümü Ve Olgunlaşmaya Etkileri}, volume={1}, publisher={Meyve Bilimi}, author={Mustafa Sakaldaş}, year={2016}, pages={105–111} }
APA
KOPYALA
Mustafa Sakaldaş. (2016). ‘Deveci’ Armut Çeşidinde Hasat Öncesi 1- Methylcyclopropene (Harvista) Uygulamalarının Meyve Dökümü Ve Olgunlaşmaya Etkileri (Vol. 1, pp. 105–111). Vol. 1, pp. 105–111. Meyve Bilimi.
MLA
KOPYALA
Mustafa Sakaldaş. ‘Deveci’ Armut Çeşidinde Hasat Öncesi 1- Methylcyclopropene (Harvista) Uygulamalarının Meyve Dökümü Ve Olgunlaşmaya Etkileri. Meyve Bilimi, 2016, pp. 105–11.