Meyve Bilimi

Meyve Bilimi

Samandağ (Hatay) Yöresinde Doğal Soğutmalı Depoculuğun Mevcut Durumu ve Sorunları

Yazarlar: Ahmet Erhan Özdemir, Nesip Nural, Elif Çandır

Cilt 1 , Sayı Özel , 2016 , Sayfalar 62 - 66

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu çalışmanın amacı Samandağ (Hatay) yöresinde depolanan ürünler, depolama kapasitesi ve özellikle doğal soğutmalı depoculuğun mevcut durumu ve sorunlarını belirlemektir. Bu amaçla düzenlenen anket ile 54 işletmeden doğal soğutmalı ve soğukta depolama yapan 49 tanesiyle görüşülmüştür. Bulgularımıza göre; 2015-2016 sezonunda Samandağ ilçesinde depolanan ürünler için toplam depolama alanı 9504 m 2’dir. Samandağ’da depolanan ürün miktarı toplamı 5000 tondur. Bunun 4050 tonunda doğal soğutmalı ve 950 tonunda da soğukta depolama yapılmaktadır. Samandağ yöresinde soğukta ve doğal soğutmalı depolardafazla mandarin (4575 ton ile %91.50), portakal (375 ton ile %7.50) ve az miktarda da nar (50 ton ile %1.00) depolanmaktadır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2016, title={Samandağ (Hatay) Yöresinde Doğal Soğutmalı Depoculuğun Mevcut Durumu ve Sorunları}, volume={1}, publisher={Meyve Bilimi}, author={Ahmet Erhan Özdemir,Nesip Nural,Elif Çandır}, year={2016}, pages={62–66} }
APA
KOPYALA
Ahmet Erhan Özdemir,Nesip Nural,Elif Çandır. (2016). Samandağ (Hatay) Yöresinde Doğal Soğutmalı Depoculuğun Mevcut Durumu ve Sorunları (Vol. 1, pp. 62–66). Vol. 1, pp. 62–66. Meyve Bilimi.
MLA
KOPYALA
Ahmet Erhan Özdemir,Nesip Nural,Elif Çandır. Samandağ (Hatay) Yöresinde Doğal Soğutmalı Depoculuğun Mevcut Durumu ve Sorunları. Meyve Bilimi, 2016, pp. 62–66.