Meyve Bilimi

Meyve Bilimi

Iğdır İlinde Elma Üretimi ve Pazarlaması

Yazarlar: Yakup Erdal ERTURK, Köksal Karadaş, Mustafa Kenan GEÇER

Cilt 1 , Sayı Özel , 2016 , Sayfalar 38 - 43

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Iğdır ilinde 2015 yılı TÜİK verileriyle yaklaşık 21.514 da alanda 214.735 adet meyve veren ağaçta toplam 24.318 ton elma üretilmektedir. Ağaç başına ortalama verim bütün çeşitlerin ağırlıklı ortalaması alındığında 114 kg’dır. Iğdır’da yetiştirilen elmaların Golden, Starking, Amasya ve Grannysmith çeşitleri oluşturmaktadır. Çiftçi kayıt sistemi verilerine göre yaklaşık 793 tarım işletmesinde elma üretimi yapılmaktadır. İşletmeler ürettikleri elmayı büyük oranda tüccara, komisyoncuya, meyve suyu fabrikasına ya da şehir içinde perakende satmakta ya da aile içinde tüketmektedirler. Bu çalışmada Iğdır ilinde elma ürününde pazarlama bileşenlerinin (ürün, fiyat, dağıtım ve tutundurma) yapısı incelenecek ve değerlendirmelerde bulunulacaktır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2016, title={Iğdır İlinde Elma Üretimi ve Pazarlaması}, volume={1}, publisher={Meyve Bilimi}, author={Yakup Erdal ERTURK,Köksal Karadaş,Mustafa Kenan GEÇER}, year={2016}, pages={38–43} }
APA
KOPYALA
Yakup Erdal ERTURK,Köksal Karadaş,Mustafa Kenan GEÇER. (2016). Iğdır İlinde Elma Üretimi ve Pazarlaması (Vol. 1, pp. 38–43). Vol. 1, pp. 38–43. Meyve Bilimi.
MLA
KOPYALA
Yakup Erdal ERTURK,Köksal Karadaş,Mustafa Kenan GEÇER. Iğdır İlinde Elma Üretimi ve Pazarlaması. Meyve Bilimi, 2016, pp. 38–43.