Meyve Bilimi

Meyve Bilimi

Farklı Ambalaj ve Raf Koşullarının Kestane Muhafazası Üzerine Etkileri

Yazarlar: Burak Erdem ALGÜL, Engin ERTAN, Abdullah DÜNDAR, Engin ERTAN, Abdullah DÜNDAR

Cilt 1 , Sayı Özel , 2016 , Sayfalar 19 - 25

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Çalışmada, kestanelerde hasat sonrası soğuk hava depo koşullarında farklı ambalaj tiplerinin meyve kalite özellikleri üzerine etkisinin ve depolama sonrası uygun raf koşullarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Denemede 2oC ±1 sıcaklık ve %85-90 nem koşullarındaki soğuk depoda, file torba ve streç film kaplı plastik kaselerde 120 gün süre ile depolanan kestane meyvelerinden 15’er günlük aralıklarla örnekler alınmıştır. Ayrıca depolama sonrası meyve örnekleri file torba ve streç film kaplı plastik kaselerde +4oC ve oda koşullarında 5 gün süre ile bekletilerek uygun raf koşulu belirlenmeye çalışılmıştır. Depolama ve raf ömrü sonrası alınan meyve örneklerinde meyve kabuk ve et rengi (L, a, b), ağırlık kaybı (%), toplam şeker ve toplam nişasta (%) analizleri yapılmıştır. Denemeden elde edilen sonuçlara göre, kestane meyvelerinin file torbada depolanmasınınuygun ambalaj şekli olduğu ve +4oC koşullarında streç film kaplı plastik kaselerde bekletilmesininuygun raf koşulu olduğu belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Kestane, muhafaza süresi, raf ömrü, soğuk hava, ambalaj tipleri


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2016, title={Farklı Ambalaj ve Raf Koşullarının Kestane Muhafazası Üzerine Etkileri}, volume={1}, publisher={Meyve Bilimi}, author={Burak Erdem ALGÜL,Engin ERTAN,Abdullah DÜNDAR,Engin ERTAN,Abdullah DÜNDAR}, year={2016}, pages={19–25} }
APA
KOPYALA
Burak Erdem ALGÜL,Engin ERTAN,Abdullah DÜNDAR,Engin ERTAN,Abdullah DÜNDAR. (2016). Farklı Ambalaj ve Raf Koşullarının Kestane Muhafazası Üzerine Etkileri (Vol. 1, pp. 19–25). Vol. 1, pp. 19–25. Meyve Bilimi.
MLA
KOPYALA
Burak Erdem ALGÜL,Engin ERTAN,Abdullah DÜNDAR,Engin ERTAN,Abdullah DÜNDAR. Farklı Ambalaj ve Raf Koşullarının Kestane Muhafazası Üzerine Etkileri. Meyve Bilimi, 2016, pp. 19–25.