Meyve Bilimi

Meyve Bilimi

Sert Kabuklu Meyveler ve Fonksiyonel Özellikleri

Yazarlar: Nebahat Şule ÜSTÜN, Hasan KARAOSMANOĞLU

Cilt 2 , Sayı Özel , 2017 , Sayfalar 0 - 0

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: İnsanların diyetlerinde gıda formunda tükettikleri, besleyici özelliğine ilaveten içerdiği çeşitli bileşenler nedeni ile hastalık oluşum riskini azaltabilen ve yapay bileşen içermeyen, sağlığı koruyucu özelliklere sahip gıdalar, fonksiyonel gıdalar olarak tanımlanmaktadır. Sert kabuklu meyveler yağ, protein ve karbonhidrat yönünden zengin içerikleriyle besleyici yönlerinin yanı sıra fenolik asitler, flavanoidler gibi sekonder metabolitler ve tokoferoller gibi fonksiyonel özelliği olan bileşiklerce de çok yoğun gıda maddeleridir. Doğal antioksidan madde olmaları sebebiyle bu bileşikler serbest radikallerin neden olduğu reaksiyonları engelleyerek başta kanser ve kalp hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın oluşmasını engellemeye yardımcı olmaktadırlar. Bu çalışmada ülkemizde yoğun olarak üretimi ve tüketimi olan fındık, ceviz, badem, antepfıstığı ve kestane gibi sert kabuklu meyvelerin fonksiyonel özellikleri ve içerikleri incelenmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={Sert Kabuklu Meyveler ve Fonksiyonel Özellikleri}, volume={2}, publisher={Meyve Bilimi}, author={Nebahat Şule ÜSTÜN,Hasan KARAOSMANOĞLU}, year={2017}, pages={0–0} }
APA
KOPYALA
Nebahat Şule ÜSTÜN,Hasan KARAOSMANOĞLU. (2017). Sert Kabuklu Meyveler ve Fonksiyonel Özellikleri (Vol. 2, pp. 0–0). Vol. 2, pp. 0–0. Meyve Bilimi.
MLA
KOPYALA
Nebahat Şule ÜSTÜN,Hasan KARAOSMANOĞLU. Sert Kabuklu Meyveler ve Fonksiyonel Özellikleri. Meyve Bilimi, 2017, pp. 0–0.