Meyve Bilimi

Meyve Bilimi

Badem Çağlasında Farklı Poşetleme Uygulamalarının Muhafaza Süresine ve Kalite Özelliklerine Etkileri

Yazarlar: Ömür DÜNDAR

Cilt 2 , Sayı Özel , 2017 , Sayfalar 0 - 0

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu çalışmada, badem çağlasında farklı poşet ile ambalajlamanın muhafaza ve kalite özellikleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Araştırmada delikli polietilen, deliksiz polietilen ve buzdolabı poşeti içine konulan bademler, 4ºC’de %90 oransal nem koşullarında 28 gün muhafaza edilmiştir. Muhafaza süresince 7 gün aralıklarla alınan meyve örneklerinde; ağırlık kaybı (%), suda çözünebilir kuru madde miktarı (%), titre edilebilir asit miktarı (%), pH, klorofil miktarı, meyve kabuk rengi (hº), çürüme oranı (%) ve genel görünüm gibi bazı fiziksel ve kimyasal değişimler belirlenmiştir. 28 gün muhafaza sonunda deliksiz polietilen poşet uygulamalarının bademlerde kaliteyi, buzdolabı ve delikli polietilen poşet uygulamalarına göre daha iyi koruduğu bulunmuştur.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={Badem Çağlasında Farklı Poşetleme Uygulamalarının Muhafaza Süresine ve Kalite Özelliklerine Etkileri}, volume={2}, publisher={Meyve Bilimi}, author={Ömür DÜNDAR}, year={2017}, pages={0–0} }
APA
KOPYALA
Ömür DÜNDAR. (2017). Badem Çağlasında Farklı Poşetleme Uygulamalarının Muhafaza Süresine ve Kalite Özelliklerine Etkileri (Vol. 2, pp. 0–0). Vol. 2, pp. 0–0. Meyve Bilimi.
MLA
KOPYALA
Ömür DÜNDAR. Badem Çağlasında Farklı Poşetleme Uygulamalarının Muhafaza Süresine ve Kalite Özelliklerine Etkileri. Meyve Bilimi, 2017, pp. 0–0.