Meyve Bilimi

Meyve Bilimi

Bazı Kan Portakalı Çeşitlerinin Antalya Ekolojik Koşullarında Verim ve Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

Yazarlar: Gülay Demir, Fatma KOYUNCU

Cilt 4 , Sayı 1 , 2017 , Sayfalar 6 - 12

Konular:Fen

Anahtar Kelimeler:Turunçgil,Citrus

Özet: Turunçgiller ülkemiz için üretim ve ihracat bakımındanönemli meyve gruplarından biridir. Turunçgiller içerisinde portakallar üretim miktarı bakımından ilk sırada gelen türdür. Turunçgil meyvelerinin kalite parametreleri ekolojiye göre farklılık gösterebilmektedir. Bu araştırmada Antalya ekolojik koşullarında yetiştirilen bazı kan portakalı çeşitlerinin meyve kalite özellikleri ve verim parametreleri araştırılmıştır. 2015 ve 2016 yıllarında iki yıl alınan verilerin ortalamasına göreyüksek ağaç başına verim; Sanguigno Semplice (216.25 kg/ağaç), Sanguigno Doppio Signorelli (206.25 kg/ağaç), Vaccaro (203.75 kg/ağaç) ve Tarocco Liscio (202.50 kg/ağaç) kan portakalı çeşitlerinde saptanmıştır. Çalışma sonucunda,ince meyve kabuğu; Tarocco (3.19 mm) çeşidinde,yüksek C vitamini miktarı; Sanginello (64.16 mg/100 ml), Tarocco (63.76 mg/100 ml) ve Moro (63.20 mg/100 ml) çeşitlerinde belirlenmiştir. 


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={Bazı Kan Portakalı Çeşitlerinin Antalya Ekolojik Koşullarında Verim ve Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi}, volume={4}, number={1}, publisher={Meyve Bilimi}, author={Gülay Demir,Fatma KOYUNCU}, year={2017}, pages={6–12} }
APA
KOPYALA
Gülay Demir,Fatma KOYUNCU. (2017). Bazı Kan Portakalı Çeşitlerinin Antalya Ekolojik Koşullarında Verim ve Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi (Vol. 4, pp. 6–12). Vol. 4, pp. 6–12. Meyve Bilimi.
MLA
KOPYALA
Gülay Demir,Fatma KOYUNCU. Bazı Kan Portakalı Çeşitlerinin Antalya Ekolojik Koşullarında Verim ve Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. no. 1, Meyve Bilimi, 2017, pp. 6–12.