Meyve Bilimi

Meyve Bilimi

Of (Trabzon) İlçesi Yerel Armutları: Erkenci ve Orta Mevsim Çeşitleri

Yazarlar: Cevahir Gülbahar, Saim Zeki Bostan

Cilt 4 , Sayı 2 , 2017 , Sayfalar 19 - 25

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Armut,Yerel Çeşit,Pomoloji,Of

Özet: Bu çalışma 2017 yılında Trabzon ilinin Of ilçesinde yetiştirilen önemli yerel armut çeşitlerinin meyve ve ağaç özelliklerinin incelenmesi amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada ilçede yetiştirilen ve Haziran ile Eylül ayları arasında hasat olumuna gelen yerel armut çeşitleri pomolojik özellikleri yönünden karakterize edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, belirlenen 7 yerel erkenci ve orta mevsim çeşitlerinde ortalama meyve ağırlığı 53,80 g (Yağ) ile 151,48 g (Eğrisap); meyve eni 43,86 mm (Yağ) ile 66,48 mm (Eğrisap);meyve çapı 43,47 mm (Yağ) ile 62,86 mm (Eğrisap); meyve boyu 57,30 mm (Kiraz 1) ile 83,58 mm (Harnap); meyve eti sertliği 2,81 kg (Ciğerli Kiraz) ile 8,29 kg (Eğrisap); meyve suyunda pH değeri 3,96 (Kiraz 2) ile 4,81 (Ciğerli Kiraz); suda çözünür kuru madde içeriği % 10,6 (Kiraz 1) ile % 12,95 (Harnap) ve titre edilebilir asit miktarı % 2,06 (Ciğerli Kiraz) ile % 5,83 (Kiraz 2) arasında değişmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={Of (Trabzon) İlçesi Yerel Armutları: Erkenci ve Orta Mevsim Çeşitleri}, volume={4}, number={2}, publisher={Meyve Bilimi}, author={Cevahir Gülbahar,Saim Zeki Bostan}, year={2017}, pages={19–25} }
APA
KOPYALA
Cevahir Gülbahar,Saim Zeki Bostan. (2017). Of (Trabzon) İlçesi Yerel Armutları: Erkenci ve Orta Mevsim Çeşitleri (Vol. 4, pp. 19–25). Vol. 4, pp. 19–25. Meyve Bilimi.
MLA
KOPYALA
Cevahir Gülbahar,Saim Zeki Bostan. Of (Trabzon) İlçesi Yerel Armutları: Erkenci ve Orta Mevsim Çeşitleri. no. 2, Meyve Bilimi, 2017, pp. 19–25.