Meyve Bilimi

Meyve Bilimi

Vişne ve İnsan Sağlığı

Yazarlar: Ebru Önem

Cilt 4 , Sayı 2 , 2017 , Sayfalar 1 - 5

Konular:Fen

Anahtar Kelimeler:Prunus cerasus L.,Polifenol,Antioksidan

Özet: Birçok meyve yapısında bulunan polifenoller, karotenoidler, vitaminler, hormonlar gibi besin değeri yüksek fitokimyasallar ile serbest radikalleri nötralize ederek toksik etkilerine karşı hücrelerde koruma sağlarlar. Vişne de zengin içeriğe sahip meyvelerden biri olup, buruk ekşi tadından dolayı genellikle meyve suyu, reçel ya da kurutularak tüketilmektedir. Antioksidan içeriği yüksek, sağlık için yararlı olduğu kanıtlanmış antosiyanin ve melatonin gibi maddeler yönünden de zengindir. Sahip olduğu fitokimyasallar sayesinde inflamasyonu azalttığı, kardiyovasküler hastalıklara ve kansere karşı koruyucu özelliği olduğu ve hatta uyku bozukluğunu düzenlemeye yardımcı olduğu bildirilmiştir. Bu derlemede, vişnenin fitokimyasal içeriği ve içerdiği kimyasal bileşenlerin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinden bahsedilmeye çalışılmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={Vişne ve İnsan Sağlığı}, volume={4}, number={2}, publisher={Meyve Bilimi}, author={Ebru Önem}, year={2017}, pages={1–5} }
APA
KOPYALA
Ebru Önem. (2017). Vişne ve İnsan Sağlığı (Vol. 4, pp. 1–5). Vol. 4, pp. 1–5. Meyve Bilimi.
MLA
KOPYALA
Ebru Önem. Vişne ve İnsan Sağlığı. no. 2, Meyve Bilimi, 2017, pp. 1–5.