Meyve Bilimi

Meyve Bilimi

Sultani Çekirdeksiz Üzüm Tiplerinde Şeker Fraksiyonlarının Belirlenmesi

Yazarlar: Adem YAĞCI, Ertan İLTER

Cilt 5 , Sayı 1 , 2018 , Sayfalar 6 - 11

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Glikoz,Fruktoz,Sorbitol,Galaktoz

Özet: Ü züm şeker içeriği nedeniyle kalori değeri yüksek bir besin maddesidir. Üzümde glikoz ve fruktoz bulunur. Ayrıca galaktoz, sorbitol rafinoz, staçiyoz, melibiyoz, maltoz gibi şekerler de bulunabilir. Bu çalışma ile aynı yetiştirilme koşulları altında 25 adet Çekirdeksiz üzüm tipinde bulunan şeker fraksiyonlarının dağılımının belirlenmesi amaçlanmıştır. Hasat zamanında alınan üzüm örneklerinde gaz kromotografisi ile yapılan analizlerde frukoz, galaktoz, sorbitol, α-glikoz ve β-glikoz şeker fraksiyonları belirlenmiş, sakkaroz belirlenememiştir. Ayrıca üzüm içerisinde bulunan toplam glikoz ile fruktoz (p<0.01, r=-0.917) ve galaktoz (p<0.01, r= -0,555) arasında istatistiki yönden önemli ve negatif bir ilişki belirlenmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={Sultani Çekirdeksiz Üzüm Tiplerinde Şeker Fraksiyonlarının Belirlenmesi}, volume={5}, number={1}, publisher={Meyve Bilimi}, author={Adem YAĞCI,Ertan İLTER}, year={2018}, pages={6–11} }
APA
KOPYALA
Adem YAĞCI,Ertan İLTER. (2018). Sultani Çekirdeksiz Üzüm Tiplerinde Şeker Fraksiyonlarının Belirlenmesi (Vol. 5, pp. 6–11). Vol. 5, pp. 6–11. Meyve Bilimi.
MLA
KOPYALA
Adem YAĞCI,Ertan İLTER. Sultani Çekirdeksiz Üzüm Tiplerinde Şeker Fraksiyonlarının Belirlenmesi. no. 1, Meyve Bilimi, 2018, pp. 6–11.