Meyve Bilimi

Meyve Bilimi

Hekimhan (Malatya) yöresinde selekte edilen bazı ceviz (Juglans regia L.) tiplerinin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi

Yazarlar: Talip YİĞİT, Yüksel SARITEPE, Ali Seydi ÖZER, Ahmet ASLAN, Abdullah ERDOĞAN

Cilt 1 , Sayı 1 , 2013 , Sayfalar 41 - 45

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Hekimhan,Selection,Walnut Determination of Some Physical and Chemical Properties of Walnuts (Juglans regia L.) Selected from Hekimhan ( Malatya) Region

Özet: Bu çalışma, 2010-2012 yıllarında Malatya’nın ceviz yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Hekimhan ilçesinde, tohumdan yetişen cevizlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından üstün olanlarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada yaklaşık 5.000 ceviz ağacı incelenmiş ve meyve özellikleri bakımından öne çıkan 75 ağaçtan meyve numuneleri alınmıştır. İnceleme ve değerlendirmeler sonucunda 39 ceviz genotipi ümitvar olarak seçilmiştir. Bu 39 tip üzerinde yapılan incelemelerde meyve ağırlıkları 11–21.5 g, meyve iç ağırlıkları 5.1–9.0 g, iç randımanı % 38.5–60, kabuk kalınlıkları 1.02–2.15 mm, protein içeriği % 11.91–18.50, toplam yağ içeriği % 60.94–69.50, kül içeriği % 1.01–2.24 ve rutubet içeriği % 2.15–3.96 aralığında belirlenmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2013, title={Hekimhan (Malatya) yöresinde selekte edilen bazı ceviz (Juglans regia L.) tiplerinin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi}, volume={1}, number={1}, publisher={Meyve Bilimi}, author={Talip YİĞİT,Yüksel SARITEPE,Ali Seydi ÖZER,Ahmet ASLAN,Abdullah ERDOĞAN}, year={2013}, pages={41–45} }
APA
KOPYALA
Talip YİĞİT,Yüksel SARITEPE,Ali Seydi ÖZER,Ahmet ASLAN,Abdullah ERDOĞAN. (2013). Hekimhan (Malatya) yöresinde selekte edilen bazı ceviz (Juglans regia L.) tiplerinin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi (Vol. 1, pp. 41–45). Vol. 1, pp. 41–45. Meyve Bilimi.
MLA
KOPYALA
Talip YİĞİT,Yüksel SARITEPE,Ali Seydi ÖZER,Ahmet ASLAN,Abdullah ERDOĞAN. Hekimhan (Malatya) Yöresinde Selekte Edilen Bazı Ceviz (Juglans Regia L.) Tiplerinin Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi. no. 1, Meyve Bilimi, 2013, pp. 41–45.