Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences

Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences

Potato in Kyrgyzstan: The Second Bread

Yazarlar: Dilshod Abdulhamidov, Timur Abdurakhmanov, Philippe Monneveuxc

Cilt 5 , Sayı 1 , 2015 , Sayfalar 54 - 63

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Kırgızistan,Patates (Solanum tuberosum L.),Çeşitler,Ekin yönetimi,Değer zinciri

Özet: Kırgızistan patates tüketiminde Orta Asya da birinci, dünya sıralamasında ise Beyaz Rusya nın ardından ikinci sıradadır. Patates, buğdayın ardından bu ülkedekiönemli gıda güvenliği ekinidir. Buna mukabil patates üretimi, küçük tarla ebadi, düşük toprak verimliliği, yüksek haşere ve hastalık oranı, kısıtlı mekanizasyon, kısıtlı ve pahalı gübre, uygun olmayan ve tescilsiz tohum kullanımı, yetersiz saklama tesisleri, pazarın mevsimselliği ve araştıma ile uygulama sistemlerinin zayıflığı gibi bir çok sıkıntı ile karşı karşıyadır


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2015, title={Potato in Kyrgyzstan: The Second Bread}, volume={5}, number={54–63}, publisher={Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences}, author={Dilshod Abdulhamidov,Timur Abdurakhmanov,Philippe Monneveuxc}, year={2015} }
APA
KOPYALA
Dilshod Abdulhamidov,Timur Abdurakhmanov,Philippe Monneveuxc. (2015). Potato in Kyrgyzstan: The Second Bread (Vol. 5). Vol. 5. Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences.
MLA
KOPYALA
Dilshod Abdulhamidov,Timur Abdurakhmanov,Philippe Monneveuxc. Potato in Kyrgyzstan: The Second Bread. no. 54–63, Manas Journal of Agriculture Veterinary and Life Sciences, 2015.