Journal of Tourism Research Institute
Yazarlar: ["Memet ŞAHAN"]
Konular:-
Anahtar Kelimeler:Senses,Flavor,Gastronomy,Neurogastronomy.,Flavor,Gastronomy,Neurogastronomy
Özet: Bu çalışmanın amacı, kullanımı henüz yeni olan Nörogastronomi’nin gelişim sürecini açıklayarak bu alanın sağlayacağı faydaları tespit etmek ve bu konuda ileride yapılabilecek çalışmalara temel oluşturup alan yazına katkıda bulunmaktır. Araştırmamız felsefesi açısından temel araştırma olup amacı açısından ise keşfedici bir araştırmadır. Yapılan alan yazın taraması sonucunda Nörogastronomi konusunun Gastronomi ile ilgili yeni bir alan olduğu ve bu konuda ulusal alan yazında sınırlı sayıda çalışmaya ulaşılabildiği için bu çalışma felsefesi açısından temel bir araştırma olmakla birlikte amacı açısından keşfedici bir çalışmadır. Nitel araştırma yöntemine göre yürütülmüş olan araştırmada veriler döküman incelemesi yoluyla elde edilmiştir. Araştırma, nörogastronomi sayesinde insan sağlığı açısından zararlı unsurların yok edilebileceğini, yeme-içme alışkanlıklarının pozitif olarak değiştirilebileceğini, kronik obezite gibi rahatsızlıkları önlenebileceği ve kanser hastalarının daha kaliteli bir yaşam sürmelerinin sağlanabileceğini alan yazın ışığında ortaya koymaktadır.