Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi

Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi

Kırmızı Et Bakımından Gıda Güvencesi

Yazarlar: Nihat FİDAN

Cilt 3 , Sayı 4 , 2021 , Sayfalar 94 - 101

Konular:Tarımsal Ekonomi ve Politika

Anahtar Kelimeler:Redmeat,Food security,Nutrition,Price.

Özet: Türkiye'de kişi başı kırmızı et üretim miktarı 13.59 kg olup, dünya ortalamasının oldukça altındadır. Kırmızı et yeterlilik oranı ile değerlendirildiğinde kırmızı etin mevcudiyetinin yetersizliği olduğu dolayısıyla kırmızı et üretiminin yıllar arası dalgalı bir seyir izlemesi sürdürülebilirlik açısından sorun yaratırken, fiyatların yüksekliği ve istikrarsızlığı ürüne erişilebilirliği güçleştirmektedir. Bu çalışmada, gıda güvencesi değerlendirme kriterleri kırmızı et özelinde incelenmiş ve kırmızı etin mevcudiyeti, erişilebilirliği, sürdürülebilirliği ile faydalanabilir olması analiz edilerek kırmızı et sektöründeki gıda güvencesinin yetersizliği ortaya konulmaya çalışılarak sorunları giderici politikaların üretilmesi açısından çözüm önerileri geliştirilmesi amaçlanmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Kırmızı Et Bakımından Gıda Güvencesi}, volume={3}, number={94–101}, publisher={Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi}, author={Nihat FİDAN}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Nihat FİDAN. (2021). Kırmızı Et Bakımından Gıda Güvencesi (Vol. 3). Vol. 3. Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Nihat FİDAN. Kırmızı Et Bakımından Gıda Güvencesi. no. 94–101, Uluslararası Anadolu Ziraat Mühendisliği Bilimleri Dergisi, 2021.