Sosyologca
OSMANLI’NIN DOĞUSUNDAN BATI’NIN DOĞUSUNA BAKMAK: HİNDİSTANLI ALİM ŞİBLİ NUMANİ’NİN SEYAHATNAMESİNDE OSMANLI-İNGİLİZ-HİNDİSTAN İLİŞKİLERİ AÇISINDAN YENİLEŞME VE PAN-İSLAMİZM
Yazarlar: , Nihan Yıldız
Cilt - , Sayı 13-14 , 2017 , Sayfalar -
Konular:-
Anahtar Kelimeler:Şibli Numani,Seyahatname,Hindistan.
Özet: Bu çalışmada Hintli bir âlim olan Mevlâna Şibli Numani'nin 1892 yılında İstanbul'a yaptığı yolculuk sırasındaki gözlem ve düşünceleri ele alınacaktır. Şibli Numani'nin seyahatnamesini ele almamızın nedeni, 19. yüzyıl seyahatnamesine hâkim olan Batı edebiyatı dışında, bizi Osmanlı Batılılaşması ve geleneksel eğitim kurumlarını bir Hintli yazar gözüyle tanıtmasıdır. Şibli Numani bir Müslüman olarak Osmanlı İmparatorluğu'nun doğusundan Hindistan'a, görece batıda başka bir Doğu ülkesine seyahat etmiş ve gördüklerini Hintli bir Müslüman olarak yorumlamıştır.
ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
KAYNAK GÖSTER
BibTex
@article{2017, title={OSMANLI’NIN DOĞUSUNDAN BATI’NIN DOĞUSUNA BAKMAK: HİNDİSTANLI ALİM ŞİBLİ NUMANİ’NİN SEYAHATNAMESİNDE OSMANLI-İNGİLİZ-HİNDİSTAN İLİŞKİLERİ AÇISINDAN YENİLEŞME VE PAN-İSLAMİZM}, number={null}, publisher={Sosyologca}, author={,Nihan Yıldız}, year={2017} }
APA
,Nihan Yıldız. (2017). OSMANLI’NIN DOĞUSUNDAN BATI’NIN DOĞUSUNA BAKMAK: HİNDİSTANLI ALİM ŞİBLİ NUMANİ’NİN SEYAHATNAMESİNDE OSMANLI-İNGİLİZ-HİNDİSTAN İLİŞKİLERİ AÇISINDAN YENİLEŞME VE PAN-İSLAMİZM. Sosyologca.
MLA
,Nihan Yıldız. OSMANLI’NIN DOĞUSUNDAN BATI’NIN DOĞUSUNA BAKMAK: HİNDİSTANLI ALİM ŞİBLİ NUMANİ’NİN SEYAHATNAMESİNDE OSMANLI-İNGİLİZ-HİNDİSTAN İLİŞKİLERİ AÇISINDAN YENİLEŞME VE PAN-İSLAMİZM. no. null, Sosyologca, 2017.