Sosyologca

Sosyologca

ORHAN PAMUK’UN MASUMİYET MÜZESİ ROMANINDA DOĞU-BATI FARKLILIĞININ YEREL AYAĞI OLARAK TÜRKİYE’DEN MANZARALAR

Yazarlar: , Feyzi Çelik

Cilt - , Sayı 8 , 2014 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Orhan Pamuk,Masumiyet Müzesi,Doğu-Batı Farklılığı,Burjuvazi

Özet: Masumiyet Müzesi, Orhan Pamuk’un Nobel Edebiyat ödülünü kazandıktan sonra kaleme aldığı ilk romanıdır. Romanda sanayici olan Basmacı Ailesinin hikayesinden hareket edilir. Yazarın ve kahramanın yaşama, dünyaya, olgulara, olaylara, insanlara bakış açısı “burjuva söylemi”ni yansıtır. Her kesimden insanlar anlatılmış olsa bile anlatının merkezinde burjuva bakış açısı yer alır; anlatı, burjuva yaşantısına odaklıdır. Ancak bu yaklaşım konuya sırf ekonomik çıkarlar gözlüğünden bakan bir yaklaşım değildir. Bu yazıda Doğu-Batı ayrımının ve farklılığının bir göstergesi olarak Türkiye’den belli insan portreleri çizilmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2014, title={ORHAN PAMUK’UN MASUMİYET MÜZESİ ROMANINDA DOĞU-BATI FARKLILIĞININ YEREL AYAĞI OLARAK TÜRKİYE’DEN MANZARALAR}, number={null}, publisher={Sosyologca}, author={,Feyzi Çelik}, year={2014} }
APA
KOPYALA
,Feyzi Çelik. (2014). ORHAN PAMUK’UN MASUMİYET MÜZESİ ROMANINDA DOĞU-BATI FARKLILIĞININ YEREL AYAĞI OLARAK TÜRKİYE’DEN MANZARALAR. Sosyologca.
MLA
KOPYALA
,Feyzi Çelik. ORHAN PAMUK’UN MASUMİYET MÜZESİ ROMANINDA DOĞU-BATI FARKLILIĞININ YEREL AYAĞI OLARAK TÜRKİYE’DEN MANZARALAR. no. null, Sosyologca, 2014.