Uluslararası Sanat Kültür ve İletişim Dergisi

Uluslararası Sanat Kültür ve İletişim Dergisi

KKTC 2020 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Adayların Kullandıkları Mesaj Stratejileri Üzerine Bir İnceleme

Yazarlar: Hacer BURUK, Ayça ATAY

Cilt 3 , Sayı 1 , 2021 , Sayfalar 27 - 48

Konular:İletişim

Anahtar Kelimeler:Anahtar Kelimeler: Mesaj,Mesaj Stratejileri,Seçim Bildirgesi,Siyasal İletişim,Kıbrıs,Kıbrıs Sorunu

Özet: Seçim dönemlerinde siyasi parti ve adaylar rakiplerinden bir adım önde durmak ve seçmeni kendine oy vermesi bağlamında ikna etmek için birçok strateji denemektedirler. Bu stratejilerin uygulandığı seçim kampanyalarında hem yazılı hem de görsel olarak hazırlanan seçim bildirgeleri en başta gelmektedir. Seçim bildirgeleri aracılığıyla siyasi parti ve adaylar seçmenlerine yaptıkları ve ileride yapacakları icraatları açıklayarak geleceğe dair mesajlar sunmaktadırlar. Mesaj stratejileri, olumlu ve olumsuz mesaj stratejileri olarak ikiye ayrılmaktadır. Olumsuz mesaj stratejileri de doğrudan saldırı, imalı saldırı, karşılaştırmalı saldırı ve korku çekiciliği olmak üzere dört kategoride gruplanmaktadır. Bu araştırmanın bulguları, en fazla olumlu mesaj stratejisini kullanana adayın dönemin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı olduğunu, olumsuz mesaj stratejisinin yoğunluklu olarak muhalefetteki partilerin adaylarının kullandığını göstermiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={KKTC 2020 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Adayların Kullandıkları Mesaj Stratejileri Üzerine Bir İnceleme}, volume={3}, number={27–48}, publisher={Uluslararası Sanat Kültür ve İletişim Dergisi}, author={Hacer BURUK,Ayça ATAY}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Hacer BURUK,Ayça ATAY. (2021). KKTC 2020 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Adayların Kullandıkları Mesaj Stratejileri Üzerine Bir İnceleme (Vol. 3). Vol. 3. Uluslararası Sanat Kültür ve İletişim Dergisi.
MLA
KOPYALA
Hacer BURUK,Ayça ATAY. KKTC 2020 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Adayların Kullandıkları Mesaj Stratejileri Üzerine Bir İnceleme. no. 27–48, Uluslararası Sanat Kültür ve İletişim Dergisi, 2021.