Teknik Bilimler Dergisi

Teknik Bilimler Dergisi

Thermodynamics Analysis of The Experimental Freeze Drying System

Yazarlar: Tuğba KOVACI, Erkan DİKMEN, Arzu ŞENCAN ŞAHİN

Cilt 11 , Sayı 2 , 2021 , Sayfalar 28 - 31

Konular:Mühendislik

DOI:10.35354/tbed.946156

Anahtar Kelimeler:Freeze-Drying,Energy,Exergy

Özet: Kurutma işlemi enerji tüketimi yüksek olan bir sektördür. Düşük buhar basıncında gerçekleştirilen dondurarak kurutma işleminde, diğer kurutma sistemlerinden daha uzun bir kuruma süresi söz konusudur. Bu nedenle, enerji tüketimi fazladır. Kurutma işleminde amaç, numunenin kalitesini korurken zaman ve enerji tüketimini azaltmak olmalıdır. Bu çalışmada deneysel bir dondurarak kurutma sisteminin enerji ve ekserji analizi yapılmıştır. Böylece bu sistemi diğer kurutma sistemleriyle entegre etmek, enerji tüketimini azaltmak ve enerji verimliliğini artırmak mümkün olabilecektir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Thermodynamics Analysis of The Experimental Freeze Drying System}, volume={11}, number={28–31}, publisher={Teknik Bilimler Dergisi}, author={Tuğba KOVACI,Erkan DİKMEN,Arzu ŞENCAN ŞAHİN}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Tuğba KOVACI,Erkan DİKMEN,Arzu ŞENCAN ŞAHİN. (2021). Thermodynamics Analysis of The Experimental Freeze Drying System (Vol. 11). Vol. 11. Teknik Bilimler Dergisi.
MLA
KOPYALA
Tuğba KOVACI,Erkan DİKMEN,Arzu ŞENCAN ŞAHİN. Thermodynamics Analysis of The Experimental Freeze Drying System. no. 28–31, Teknik Bilimler Dergisi, 2021.