Kritik İletişim Çalışmaları Dergisi

Kritik İletişim Çalışmaları Dergisi

Çevrimiçi Gazetelerin Instagram Üzerinden Haber Paylaşımı

Yazarlar: Aysel ÇETİNKAYA

Cilt 1 , Sayı 2 , 2019 , Sayfalar 1 - 28

Konular:İletişim

Anahtar Kelimeler:Çevrimiçi gazetecilik,Sosyal medya

Özet: Günümüzde sosyal medya platformları haber dağıtım kanalları olarak önemli hale gelmiştir. Dünyada ve Türkiye’de günden güne artan sosyal medya kullanımı göz önünde bulundurulduğunda gazetelerin bu platformlarda yer almaları kaçınılmaz görülmektedir. Sosyal medyanın etkileşimli doğası, gazetecilere bu platformlar üzerinden sundukları içeriklere gelen tepkileri anında ölçümleme imkanı sunmaktadır.  Gazetecilerin sosyal medyadan aldıkları geri dönüşlere göre içerik stratejisi belirledikleri de bilinmektedir. Bu çalışmada sosyal medyanın haber dağıtım kanalı olarak kullanımı Instagram özelinde incelenmektedir. Türkiye’de Instagram üzerindeçok takipçiye sahip üç çevrimiçi gazetenin Instagram’ı haber mecrası olarak nasıl kullandıklarını belirlemek amacıyla içerik analizi yapılmıştır. Örneklem seçiminde takipçi sayıları yanında ulusal basılı bir gazete olma şartı da belirleyici olmuştur. 1 Ocak-31 Mart 2019 tarihleri arasında Sözcü (sozcu.com.tr), Yenişafak (yenisafak.com.tr) ve Hürriyet (hürriyet.com.tr) gazetelerinin Instagram hesapları analiz edilmiştir. Elde edilen bulgular değerlendirildiğinde; gazetelerin Instagram’ı farklı hedef kitlelere ulaşmak için etkin olarak kullandığı, hem ciddi hem de renkli haber paylaşımı yaptıkları görülmüştür.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Çevrimiçi Gazetelerin Instagram Üzerinden Haber Paylaşımı}, volume={1}, number={2}, publisher={Kritik İletişim Çalışmaları Dergisi}, author={Aysel ÇETİNKAYA}, year={2019}, pages={1–28} }
APA
KOPYALA
Aysel ÇETİNKAYA. (2019). Çevrimiçi Gazetelerin Instagram Üzerinden Haber Paylaşımı (Vol. 1, pp. 1–28). Vol. 1, pp. 1–28. Kritik İletişim Çalışmaları Dergisi.
MLA
KOPYALA
Aysel ÇETİNKAYA. Çevrimiçi Gazetelerin Instagram Üzerinden Haber Paylaşımı. no. 2, Kritik İletişim Çalışmaları Dergisi, 2019, pp. 1–28.