FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi

FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi

DERRİDA’NIN İLETİŞİM ANLAYIŞINDA YİNELENEBİLİRLİK VE İMZA KAVRAMLARI

Yazarlar: Eren RIZVANOĞLU

Cilt - , Sayı 18 , 2014 , Sayfalar 45 - 60

Konular:-

Anahtar Kelimeler:İletişim,Austin,Yinelenebilirlik,İmza,Yazı

Özet: Derrida insanın iletişim amacıyla dili kullandığı önkabülünden hareketle yazı kavramını ele alır. Ona göre yazı burada olmayan biriyle iletişim kurmak amacı taşır. Bu amacı yerine getirdiği anda artık yazının yazarı mevcut değildir. Yazarın bu yokluğunda iletişimin koşulları da değişmiştir. Bu anlamda Derrida, genel kabul edilen iletişim anlayışından farklılaşma bulduğu Austin’in edimseller öğretisini ele alarak, değişen bu koşulları yazı kavramı bağlamında değerlendirmiştir. Ona göre yazı ancak yinelenebilirlik özelliğiyle iletişimi olanaklı kılar ve bu iletişim anlayışında yazar yazısında bir imzadan başka bir şey değildir. Bu çalışmayla aslında söz konusu iletişim anlayışının ve ele alınan yinelenebilirlik kavramının Derrida’nın felsefesinin özünüaçık biçimde tanımlayan yazı kavramını anlamak bakımından önemi gösterilmeye çalışılacaktır


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2014, title={DERRİDA’NIN İLETİŞİM ANLAYIŞINDA YİNELENEBİLİRLİK VE İMZA KAVRAMLARI}, number={18}, publisher={FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi}, author={Eren RIZVANOĞLU}, year={2014}, pages={45–60} }
APA
KOPYALA
Eren RIZVANOĞLU. (2014). DERRİDA’NIN İLETİŞİM ANLAYIŞINDA YİNELENEBİLİRLİK VE İMZA KAVRAMLARI (pp. 45–60). pp. 45–60. FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi.
MLA
KOPYALA
Eren RIZVANOĞLU. DERRİDA’NIN İLETİŞİM ANLAYIŞINDA YİNELENEBİLİRLİK VE İMZA KAVRAMLARI. no. 18, FLSF Felsefe ve Sosyal Bilimler Dergisi, 2014, pp. 45–60.