Tourism and Recreation

Tourism and Recreation

Artvin İlindeki Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Yöresel Yemekler

Yazarlar: Yener OĞAN, Fügen ÖZKAYA

Cilt 3 , Sayı 1 , 2021 , Sayfalar 85 - 92

Konular:Alan Çalışmaları

Anahtar Kelimeler:Yöresel Yemekler,Artvin,Gastronomi,Yiyecek İçecek İşletmeleri

Özet: Artvin ili kültür yapısı, yemekleri, iklimi, coğrafyası gibi pek çok duruma bağlı olarak zengin ve özgün bir gastronomi değeri bulunmaktadır. Bir yörenin gastronomi değerlerinin tanıtılması ve sürdürülebilir olmasında ise o yörede bulunan yiyecek içecek işletmelerine önemli görevler düşmektedir. Dolayısıyla bu araştırma Artvin ilinde faaliyet gösteren yiyecek içecek işletmelerin gastronomi uygulamalarını incelemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma kapsamında veriler, Artvin ilinde yeme-içme hizmeti sunan 240 işletmeye anket formu kullanılarak elde edilmiştir. Elde edilen veriler doğrultusunda Artvin ilinde yiyecek içecek hizmeti sunan işletmelerin demografik bilgileri ile yöreye özgü yemekleri bilip bilmedikleri ve menülerinde olup olmadığı ile ilgili bulgular yer almaktadır. Araştırmaya katılan yiyecek içecek işletmelerinin yöreye özgü bazı yemekleri bilmediği, bildikleri yemeklerin ise kısıtlı bir bölümünün menülerinde bulundurulduğu tespit edilmiştir. Ayrıca son yıllarda yörede yiyecek içecek işletmeleri sayısında önemli bir artış olmasına rağmen yöresel temalı işletme sayısının yeterli düzeyde olmadığı görülmektedir. Bu kapsamda yöresel işletmelerin nitelik ve sayısal olarak arttırılması, yöredeki işletmelerin menülerinde yöreye özgü yemeklere daha fazla yer vermeleri ve yöresel yemeklerin yiyecek içecek işletmeleri için önemli bir pazarlama aracı olduğunu düşünmeleri gerektiği önerilmektedir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Artvin İlindeki Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Yöresel Yemekler}, volume={3}, number={85–92}, publisher={Tourism and Recreation}, author={Yener OĞAN,Fügen ÖZKAYA}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Yener OĞAN,Fügen ÖZKAYA. (2021). Artvin İlindeki Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Yöresel Yemekler (Vol. 3). Vol. 3. Tourism and Recreation.
MLA
KOPYALA
Yener OĞAN,Fügen ÖZKAYA. Artvin İlindeki Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Yöresel Yemekler. no. 85–92, Tourism and Recreation, 2021.