Tourism and Recreation
Yazarlar: Ayşe KOÇ APUHAN, Tuğba BEYAZKAYA
Konular:Beşeri Bilimler, Ortak Disiplinler
Anahtar Kelimeler:Gastronomi turizmi,Yabani yenilebilir otlar,Ot yemekleri
Özet: Gastronomi turizmi, gün geçtikçe daha çok önem kazanmaktadır. Dünyada ve Türkiye’de yapılan gastronomi yarışmaları ve ot festivalleri o yerin turizm çekim gücünü artırmaktadır. Gastro turistlerin bu tarz gastronomi hareketlerine katılmaları o yörenin gastronomi turizmine katkı sağlayacaktır. Bu nedenle, çalışmada Bingöl’de kendiliğinden yetişen bazı yenilebilir yabani otların tespit edilmesi, bilinirliğinin artırılması ve hangi yemeklerde kullanıldığının açıklanması suretiyle Bingöl yöresinin gastronomi kimliğinin oluşmasına katkı sağlamak amaçlanmıştır. Bu çalışma hem literatüre katkı sağlamak hem de Bingöl’deki yabani bazı yenilebilir otları ortaya koyarak Bingöl’ü turizm pazarında daha çekici hale getirmek amacıyla; makalelerden, tezlerden, kitaplardan, alanla ilgili internet kaynaklarından yararlanılan bir literatür taramasıdır. Literatür taramasında, ikincil kaynaklardan gastronomi, gastronomi turizmi kavramlarından çok az bahsedilmiş, otlarla ilgili genel bir bilgi verilmiş ve daha çok Bingöl’de yetişen bazı yenilebilir yabani otların özellikleri incelenmiştir.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.