Tourism and Recreation

Tourism and Recreation

Bingöl’ün yenilebilir yabani bitkilerinin gastronomi turizmine etkisi üzerine bir araştırma

Yazarlar: Ayşe KOÇ APUHAN, Tuğba BEYAZKAYA

Cilt 1 , Sayı 1 , 2019 , Sayfalar 31 - 37

Konular:Beşeri Bilimler, Ortak Disiplinler

Anahtar Kelimeler:Gastronomi turizmi,Yabani yenilebilir otlar,Ot yemekleri

Özet: Gastronomi turizmi,  gün geçtikçe daha çok önem kazanmaktadır. Dünyada ve Türkiye’de yapılan gastronomi yarışmaları ve ot festivalleri o yerin turizm çekim gücünü artırmaktadır. Gastro turistlerin bu tarz gastronomi hareketlerine katılmaları o yörenin gastronomi turizmine katkı sağlayacaktır.  Bu nedenle, çalışmada Bingöl’de kendiliğinden yetişen bazı yenilebilir yabani otların tespit edilmesi, bilinirliğinin artırılması ve hangi yemeklerde kullanıldığının açıklanması suretiyle Bingöl yöresinin gastronomi kimliğinin oluşmasına katkı sağlamak amaçlanmıştır.  Bu çalışma hem literatüre katkı sağlamak hem de Bingöl’deki yabani bazı yenilebilir otları ortaya koyarak Bingöl’ü turizm pazarında daha çekici hale getirmek amacıyla; makalelerden, tezlerden, kitaplardan, alanla ilgili internet kaynaklarından yararlanılan bir literatür taramasıdır.  Literatür taramasında,  ikincil kaynaklardan gastronomi, gastronomi turizmi kavramlarından çok az bahsedilmiş, otlarla ilgili genel bir bilgi verilmiş ve daha çok Bingöl’de yetişen bazı yenilebilir yabani otların özellikleri incelenmiştir. 


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Bingöl’ün yenilebilir yabani bitkilerinin gastronomi turizmine etkisi üzerine bir araştırma}, volume={1}, number={1}, publisher={Tourism and Recreation}, author={Ayşe KOÇ APUHAN,Tuğba BEYAZKAYA}, year={2019}, pages={31–37} }
APA
KOPYALA
Ayşe KOÇ APUHAN,Tuğba BEYAZKAYA. (2019). Bingöl’ün yenilebilir yabani bitkilerinin gastronomi turizmine etkisi üzerine bir araştırma (Vol. 1, pp. 31–37). Vol. 1, pp. 31–37. Tourism and Recreation.
MLA
KOPYALA
Ayşe KOÇ APUHAN,Tuğba BEYAZKAYA. Bingöl’ün Yenilebilir Yabani Bitkilerinin Gastronomi Turizmine Etkisi Üzerine Bir Araştırma. no. 1, Tourism and Recreation, 2019, pp. 31–37.