Türk Nöroşirürji Dergisi

Türk Nöroşirürji Dergisi

Pediatrik İntrakraniyal Vasküler Malformasyonlar

Yazarlar: Aykut GÖKBEL, Ayşe UZUNER, Volkan ETUŞ

Cilt 31 , Sayı 1 , 2021 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:İntrakraniyal,Pediatrik,Vasküler malformasyon

Özet: Çocukluk çağında görülen spontan intrakraniyal hemorajilerin ve hemorajik strokların insidansi az değildir. Bunların en sık nedeni intrakraniyal vasküler malformasyonlardır. Bu vasküler malformasyonlar oldukça geniş bir hastalık grubunu oluşturmakta olup tanı ve tedavileri oldukça zor olabilmektedir. Vasküler cerrahide deneyimli merkezlerde dahi yanlış tanı ve bu nedenle yanlış tedavi oranları yüksektir. İntrakraniyal vasküler malformasyonların tanı ve tedavisinin planlanmasında; nörovasküler cerrahi ekibi ve endovasküler girişim ekipleri arasında multidisipliner yaklaşım mutlaka sağlanmalı, ortak bir terminoloji ve sınıflandırma kullanılmalıdır. Bu yazıda çocukluk yaş döneminde karşılaşılan temel intrakraniyal vasküler malformasyonlar gözden geçirilmiştir. Okuyucuya, konu ile ilgili güncel literatür verileri ışığında, pediatrik intrakraniyal vasküler malformasyonlar ile ilgili temel bilgiler sunulmuştur.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Pediatrik İntrakraniyal Vasküler Malformasyonlar}, volume={31}, number={0}, publisher={Türk Nöroşirürji Dergisi}, author={Aykut GÖKBEL,Ayşe UZUNER,Volkan ETUŞ}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Aykut GÖKBEL,Ayşe UZUNER,Volkan ETUŞ. (2021). Pediatrik İntrakraniyal Vasküler Malformasyonlar (Vol. 31). Vol. 31. Türk Nöroşirürji Dergisi.
MLA
KOPYALA
Aykut GÖKBEL,Ayşe UZUNER,Volkan ETUŞ. Pediatrik İntrakraniyal Vasküler Malformasyonlar. no. 0, Türk Nöroşirürji Dergisi, 2021.