Tourism and Recreation

Tourism and Recreation

Gökçeada’nın gastronomik kimliğinin Ada’da faaliyet gösteren kadın işletmeciler perspektifinden değerlendirilmesi

Yazarlar: Müesser KORKMAZ, İrem AYDUĞ

Cilt 2 , Sayı 2 , 2020 , Sayfalar 84 - 96

Konular:Alan Çalışmaları

Anahtar Kelimeler:Gastronomik Kimlik,Mutfakta Kadının Rolü,Gökçeada,Gökçeada'nın Gastronomik Değerleri

Özet: Bu çalışmanın amacı Gökçeada’nın gastronomik destinasyon kimliğinin kadın işletmecilerin perspektifinden değerlendirilmesidir. Çalışmada Gökçeada’nın gastronomik kimliğinin güçlendirilmesinde kadın işletmecilerin herhangi bir katkısının olup olmadığının belirlenmesi çalışmanın alt amacı olarak belirlenmiştir. Bu amaçla çalışmada Gökçeada’da faaliyet gösteren yiyecek-içecek işletmesi sahibi kadın işletmeciler ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Çalışmadan elde edilen verilerin analizinde “Betimsel Analiz ve Sözcük Sıklık Analizi” kullanılmıştır. Çalışma sonucunda kadın işletmecilerin Gökçeada’nın bir gastronomi kimliğine sahip olduğunu fakat bu kimliğin güçlendirilmesi gerektiğini düşündükleri belirlenmiştir. Bu kapsamda Gökçeada’nın gastronomik kimliğinin güçlendirilmesi için “Ada’da gastronomik etkinliklerin düzenlenmesi, Ada’da verilen gastronomi eğitiminin desteklenmesi, kadın işletmecilerin rutin toplantılar düzenlemeleri, Rum kültürünün gizli kalan yanlarının keşfedilmesi ve yerel paydaşlar ile senkronize hareket edilmesi gerektiği” sonucuna varılmıştır. Çalışmada ayrıca kadın işletmecilerin Ada’da yetiştirilen yerel ürünleri kullanarak geliştirdikleri reçeteler ile Gökçeada’nın gastronomik kimliğinin güçlendirilmesine katkıda bulunmaya çalıştıkları belirlenmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Gökçeada’nın gastronomik kimliğinin Ada’da faaliyet gösteren kadın işletmeciler perspektifinden değerlendirilmesi}, volume={2}, number={84–96}, publisher={Tourism and Recreation}, author={Müesser KORKMAZ,İrem AYDUĞ}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Müesser KORKMAZ,İrem AYDUĞ. (2020). Gökçeada’nın gastronomik kimliğinin Ada’da faaliyet gösteren kadın işletmeciler perspektifinden değerlendirilmesi (Vol. 2). Vol. 2. Tourism and Recreation.
MLA
KOPYALA
Müesser KORKMAZ,İrem AYDUĞ. Gökçeada’nın Gastronomik Kimliğinin Ada’da Faaliyet Gösteren Kadın Işletmeciler Perspektifinden Değerlendirilmesi. no. 84–96, Tourism and Recreation, 2020.