Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

SU KEFİRİ: Kimyasal Bileşimi ve Sağlık Üzerindeki Etkileri

Yazarlar: Nurcan DEĞİRMENCİOĞLU

Cilt 34 , Sayı 2 , 2020 , Sayfalar 443 - 459

Konular:Gıda Bilimi ve Teknolojisi

Anahtar Kelimeler:Fonksiyonel gıda,Probiyotik,Su kefiri

Özet: Su kefiri, su kefiri tanelerinin su, şeker, kuru meyveler, limon vb. katkılar ilavesiyle oda sıcaklığında, 2-4 gün süreyle, anaerobik koşullarda fermantasyonuyla üretilmektedir. Meyvemsi, hafif asidik-hafif tatlı ve hafif alkol tadı ve aromasına sahip gazlı bir içecektir. Standart bir üretim yöntemi olmayan su kefirinin, üretiminde kullanılabilecek hammaddeler ve fermantasyon koşullarına bağlı olarak mevcut mikroflorası değişkenlik gösterebilmektedir. Bu derlemede, su kefiri tanelerinin fonksiyonel gıda üretiminde kullanılabilirliği ve sağlık üzerindeki etkilerinin açıklanması amaçlanmaktadır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={SU KEFİRİ: Kimyasal Bileşimi ve Sağlık Üzerindeki Etkileri}, volume={34}, number={443–459}, publisher={Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi}, author={Nurcan DEĞİRMENCİOĞLU}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Nurcan DEĞİRMENCİOĞLU. (2020). SU KEFİRİ: Kimyasal Bileşimi ve Sağlık Üzerindeki Etkileri (Vol. 34). Vol. 34. Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Nurcan DEĞİRMENCİOĞLU. SU KEFİRİ: Kimyasal Bileşimi ve Sağlık Üzerindeki Etkileri. no. 443–459, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2020.