Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Fonksiyonel Beslenmede Bademin Önemi

Yazarlar: Esra TOPÇUOĞLU, Lütfiye YILMAZ ERSAN

Cilt 34 , Sayı 2 , 2020 , Sayfalar 427 - 441

Konular:Gıda Bilimi ve Teknolojisi

Anahtar Kelimeler:Badem,Fonksiyonel beslenme,Sağlık

Özet: Fonksiyonel beslenme, hastalıkların önlenme ve tedavisinin yanısıra insanlarda sağlığın korunmasında önemli rol oynamaktadır. Badem (Prunus amygdalus), fonksiyonel özellikleri üzerinefazla çalışılan sert kabuklu ağaç meyvesidir. Günlük diyette oleik asit, diyet lifi, magnezyum, α‐tokoferol, riboflavin, fosfor ve bakırın önemli bir kaynağı olması nedeni ile “yoğun besin içerikli gıda” olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca, fonksiyonel bileşen olarak kullanılabilen proteinler, polifenoller, flavonoidler, flavanoller ve flavonol glikozidleri gibi birçok biyoaktif bileşeni de içermektedir. Birçok çalışma badem tüketiminin sağlık üzerine kardiyo-koruyucu, kanseri önleyici, antioksidatif, antiinflamasyon, antialerjik, antidiyabetik özellikler gibi olumlu etkilerinin olduğunu belirtmektedir. Bu makalenin amacı, bademin besin bileşenleri ve insan sağlığı üzerine fonksiyonel özellikleri hakkında bilgi vermektir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Fonksiyonel Beslenmede Bademin Önemi}, volume={34}, number={427–441}, publisher={Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi}, author={Esra TOPÇUOĞLU,Lütfiye YILMAZ ERSAN}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Esra TOPÇUOĞLU,Lütfiye YILMAZ ERSAN. (2020). Fonksiyonel Beslenmede Bademin Önemi (Vol. 34). Vol. 34. Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Esra TOPÇUOĞLU,Lütfiye YILMAZ ERSAN. Fonksiyonel Beslenmede Bademin Önemi. no. 427–441, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2020.