Tarsus Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Tarsus Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Tahran'da Kentleşme ve Metropoliten Yönetimi

Yazarlar: Abolfazl SOMALOU, Adem ESEN

Cilt 1 , Sayı 1 , 2020 , Sayfalar 1-16

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Kentleşme,Büyükşehir Yönetimi,Tahran Metropolü,Büyükşehir Sürdürülebilirliği

Özet: Tahran, 200 yılda çok küçük bir yerleşimden 13 milyon nüfusu aşan bir metropol haline gelmiştir. Metropolde hızlı kentleşmeyi yönetmek için, her biri büyük bir şehir olan 22 kentsel alan oluşturulmuştur. Bu 22 bölgedeki farklılıklar çok yoğundur. Son on yılda, İran’da düşük gelirli konut sağlama konusunda önemli faaliyetler olmuştur. Bölgeler arası eşitsizlikleri, trafik sıkışıklığını ve hava kirliliğini azaltmak ve vatandaşların kentsel hizmetlere erişimini arttırmak için, entegre ve verimli bir yönetim sisteminin kurulması mevcut şehir yönetiminin gündemindedir. Bu metropolün entegre yönetimi için sürdürülebilir kaynakların sağlanması çok önemli bir konudur. Bununla birlikte Tahran için en önemli risklerden biri depremdir. Son yıllarda, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA)'nın yardımıyla deprem azaltma senaryoları geliştirilmiş ve uygulanmıştır. Dirençlilik ve sürdürülebilir bir metropol yaratmak için hareket etmek, Tahran yöneticilerinin gündemindedir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Tahran’da Kentleşme ve Metropoliten Yönetimi}, volume={1}, number={1–16}, publisher={Tarsus Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi}, author={Abolfazl SOMALOU, Adem ESEN}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Abolfazl SOMALOU, Adem ESEN. (2020). Tahran’da Kentleşme ve Metropoliten Yönetimi (Vol. 1). Vol. 1. Tarsus Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi.
MLA
KOPYALA
Abolfazl SOMALOU, Adem ESEN. Tahran’da Kentleşme ve Metropoliten Yönetimi. no. 1–16, Tarsus Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2020.