Journal of Global Food Research

Journal of Global Food Research

Gastro-Anomie’ye Karşı Gastronomik Kültür, Kimlik ve İmaj Yaratmak

Yazarlar: Ferzan AKTAŞ

Cilt 1 , Sayı 1 , 2020 , Sayfalar 42-48

Konular:-

DOI:10.29226/TR1001.2020.231

Anahtar Kelimeler:Gastro-Anomie,Gastronomik Kimlik,Sürdürülebilirlik

Özet: Küreselleşen dünya düzeni içerisinde yemek yeme kültürü ve yemeğe verilen önem büyük bir değişim yaşamıştır. Gıdada yaşanan hızlı üretimin esas alınması, endüstrileşme gibi bazı hareketler yemek düzeninde sıradanlık ve tekdüzelik gibi bir takım etkiler yarattı. Zaman içerisinde gerçekleşen bu durum yemeğin temel köklerinin unutulmasına ve gastronomik normsuzluğa sebebiyet verdi. Mutfaklarda yaşanan gastronomik normsuzluk kavramını ifade etmek için gastro-anomie kavramı kullanılmaya başlanıldı. Bu çalışma temel olarak Gastro-anomi kavramının ortaya çıkışındaki temel sebepleri anlamlandırmak ve bu kavramın anlaşılmasını sağlamak için gerçekleştirilmiştir. Çalışma kapsamında konuyla ilgili çalışmalar özetlenmiş ve gastro-anomi kavramının literatüre kazandırılması hedeflenmiştir. Çalışmanın gastro-anomi kavramını irdeleyen ilk Türkçe çalışma olması çalışmanın önemini artırarak bundan sonra yapılacak olan çalışmalar için önemli bir araştırma konusu ortaya çıkartmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Gastro-Anomie’ye Karşı Gastronomik Kültür, Kimlik ve İmaj Yaratmak}, volume={1}, number={42–48}, publisher={Journal of Global Food Research}, author={Ferzan AKTAŞ}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Ferzan AKTAŞ. (2020). Gastro-Anomie’ye Karşı Gastronomik Kültür, Kimlik ve İmaj Yaratmak (Vol. 1). Vol. 1. Journal of Global Food Research.
MLA
KOPYALA
Ferzan AKTAŞ. Gastro-Anomie’ye Karşı Gastronomik Kültür, Kimlik ve İmaj Yaratmak. no. 42–48, Journal of Global Food Research, 2020.