Journal of Global Food Research
Yazarlar: Naim VARLI, Ercan KARAÇAR, Şaban KARGİGLİOĞLU
Konular:-
DOI:10.29226/TR1001.2020.228
Anahtar Kelimeler:Beslenme Alışkanlıkları,Formasyon,Üniversite,Sinop
Özet: Araştırmanın amacı formasyon alan bireylerin beslenme alışkanlıklarını belirlemektir. Araştırmaya ilişkin veriler Sinop Üniversitesinde formasyon alan 387 kişiden elde edilmiştir. Araştırmaya katılan bireylerin beslenme bilgilerini öğrenmelerinde en etkili faktörün aile olduğu görülmektedir. Öğrencilerin en çok atladıkları öğün ise kahvaltıdır. Öğün atlama nedenleri ise vakit bulamamalarıdır. Kadın bireyler erkek bireylere göre beslenmelerine daha fazla dikkat etme eğilimindedirler. Bireylerin barındıkları yere göre beslenme alışkanlıklarında farklılıklar tespit edilmiştir. Ailesinin yanında eğitim hayatına devam eden bireylerin beslenmelerine daha fazla dikkat ettikleri belirlenmiştir. Genel olarak ise bireylerin beslenmelerine dikkat etmedikleri belirlenmiştir. Bu kapsamda ailelerin çocuklarını beslenme konusunda daha bilinçli olması ve sağlıklı besinlere teşvik etmesi gerekmektedir. Ailelerinden ayrı yaşayan bireylerin fastfood yeme alışkanlığı yerine daha sağlıklı yiyeceklere yönelmeleri sağlanabilir.