Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazarlar: Özlem YILMAZ
Konular:Fen
Anahtar Kelimeler:Yöresel yemekler,Yerel restoran,Mutfak kültürü,Bayburt
Özet: Türk mutfağı, Türkiye’nin kültürel ve turistik değerlerinden biri olup köklü bir geçmişe sahiptir. Dünyanınzengin mutfakları arasında gösterilen Türk mutfağının zenginliğinin ve çeşitliliğinin korunmasında yöresel yemeklerin tanıtımının ve sürdürülebilirliğinin yeri oldukça önemlidir. Bu çalışma kapsamında, Bayburt ilinde yöresel yemeklerin yerel restoranlarda sunulma düzeyleri incelenmiştir. Çalışmadan elde edilen veriler ışığında, Bayburt tavanın yöresel yemekler arasında restoranlardaçok sunulan yemek olduğu, bunun dışında yer alan yemeklerin yerel restoranlarda sunulma düzeylerinin çok düşük olduğu ve yöresel mutfak kültürünün restoranlarda yeterince yaşatılamadığı sonuçlarına varılmıştır.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.